Austin healy 100m Featured Izbor uredništva restauracija Servis Vijesti Zanimljivosti

Osveta je slatka! Auto entuzijast dobio spor protiv mehaničarske radionice, vrijedan čak 7,2 milijuna


Ne završavaju sve restauracije automobila u bajci. Neki od njih, primjerice, završe masnim sudskim procesima.

Bivši izvršni direktor Angie’s List Bill Oesterle dobio je bitku visokog profila protiv mehaničara kojeg je unajmio da mu pomogne pri odabiru i restauraciji njegovih starinskih automobila, prema Indy Staru. Očigledno je mehaničar iz Iowe krivo predstavio klasične automobile koje je kupio.

Oesterle je veliki kolekcionar automobila, a njegova zbirka uključuje ljepotane poput Maserati Ghibli i drugih. U potrazi za stručnom pomoći u svom hobiju obratio se Healey Werksu i njegovom vlasniku Craigu Hillingeru. Očito je bio više nego samo nezadovoljan suradnjom koju je u 10 godina koliko je trajala vlasnik spomenute tvrtke navodno nekoliko puta ozlijedio, a Oesterle je na račun tvrtke prebacio nekoliko stotina tisuća američkih dolara. spomenutoj radionici Healey Werks 2010. godine, kada je kupio Maserati Ghibli za 16 tisuća američkih dolara.

Poslao ga je Hillingeru na restauraciju, koji ga je uvjeravao da će posao biti gotov za godinu-dvije, a cijena bi trebala biti manja od 200 tisuća kuna.

Unatoč početnim obećanjima, posao ni nakon 4 godine nije završen. Štoviše, mehaničar je ljubitelju starinskih vozila naplatio račun od milijun dolara i nešto sitno.

Ali zaplet tu ne završava. U tužbi se spominje i slučaj kada je Hillinger uvjerio Oesterlea da zajedno kupe Austin-Healey 100M. Poslovni čovjek je vozilo platio 50 tisuća američkih dolara, no kada je ono stiglo na njegovu adresu, shvatio je da vozilo nije baš ono koje mu je obećano te se odlučio na tužbu. Okružni sud u Iowi presudio je da Healey Werks Corp. počinio prijevaru i prekršio lokalni Zakon o motornim vozilima, zbog čega je Oesterle pretrpio štetu od 2,4 milijuna dolara.

“Želim da drugi vlasnici klasičnih automobila uče iz moje situacije”, rekao je Oesterle u priopćenju za tisak s osmijehom na licu. S pravom. Prema lokalnom državnom zakonu, Healey Werks Corp. Oštećenoj strani isplatiti trostruki iznos odštete, što u ovom slučaju iznosi 7,1 milijun dolara (plus sudski i odvjetnički troškovi).

Tekst: Nika Arsovska

Izvor: Startnews.hrSource link

Related Posts