Aktualno Featured Izbor uredništva kolekcija automobila Richard Hammond the grand tour Vijesti Zanimljivosti

Ovo je tajna zbirka automobila legendarnog Richarda Hammonda


Legendarni Richard Hammond, bivši voditelj poznate emisije Top Gear, posjeduje “tajanstvenu štalu” u kojoj se nalazi dio njegove kolekcije automobila.

Hammond se, nakon što je prekinuo televizijsku karijeru, sada posvetio i stvaranju YouTube kanala DriveTribe. Ovaj je namijenjen ljubiteljima automobila, a samo su oni u jednom od prošlih klipova bacili pogled na posebnu štalu punu vrlo posebnih primjeraka automobila. Vlasnik je Hammond, jer on ne može smjestiti sva vozila iz svoje kolekcije u svoju kućnu garažu. Tako je smislio tajnu jazbinu u kojoj je držao dio svoje kolekcije.

U tu je svrhu bivši voditelj Top Geara ispraznio staru staju i u nju smjestio svoja vozila i motore. Ovom prilikom ju je prvi put predstavio široj javnosti. Kamera prvo pozdravlja motociklističko čudovište Suzuki GSXR 1100, kojeg voditelj mora voljeti.

Došao je na tržište baš kad je kao tinejdžer učio voziti motocikl.

Kolekcija također uključuje Hammondov Mustang 390 GT iz 1968. i Jaguar XK150, na kojima radi njegov tim, The Smallest Cog. Njegov šestocilindrični motor Hammond je opisao kao pravo remek-djelo, pogotovo kada je u pitanju brujanje.

Upada u oči i XK120, koji još čeka restauraciju, s kojom vlasnik ima velike planove. Njegovi planovi s kamionom Peugeot također su ambiciozni, ali za sada ostaju tajna.

Ne možemo zaobići ni MG B GT iz 1972., koji je Hammond vozio kao zadnji na Top Gearu. Kupio ga je zbog klasičnog izgleda, ali ga je prvi put vozio samo za potrebe showa. Nekadašnji voditelj Top Geara i The Grand Toura otkriva i Buick Riviera Boat Tail iz 1972. koji polako poprima konačan oblik, a osim spomenutih tu su i Ducati 196, BMW R90S, dijelovi za Land Rover Series 1 i XK120, a partner Harley-Davidson, koji joj je kupio za 40. rođendan. Neki prostor u staji je nažalost usamljen. Nekada su tu bili Porsche 911T iz 1969., Lotus Esprit i Bentley, koje joj je bivša čelnica prodala, vjerojatno da kupi nešto opreme za radionicu.

Izvor: startnews.hrSource link

Related Posts