Aktualno Featured HŽ Infrastruktura Vijesti Zanimljivosti

Strabag dobio posao na željezničkoj dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac


HŽ Infrastruktura izvijestila je u četvrtak da je ponuda zajednice ponuditelja Strabag AG; Strabag d.o.o. i Strabag Rail a.s., vrijedna 1,7 milijardi kuna bez PDV-a, odabrana kao ekonomski najpovoljnija za radove na građevinskom i elektroenergetskom željezničkom infrastrukturnom podsustavu projekta “Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac”.

Ta ponuda je u ponovljenom postupku pregleda i ocjene ponuda ostvarila najveći broj bodova, sukladno kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude. Nakon što odluka o odabiru postane izvršna, očekuje se potpisivanje ugovora, ističe se u priopćenju HŽ Infrastrukture.

Procijenjena vrijednost radova, koji se sufinanciraju iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., iznosila je nešto više od 2 milijarde kuna.

Projekt uključuje rekonstrukciju postojeće željezničke pruge i izgradnju drugoga kolosijeka uz postojeći u duljini 44 kilometra, rekonstrukciju kolodvora i stajališta te izgradnju podvožnjaka i nadvožnjaka s pripadajućim cestovnim prometnicama umjesto željezničko-cestovnih prijelaza.

U sklopu elektroenergetskog infrastrukturnog podsustava izvest će se radovi na izgradnji i obnovi sustava kontaktne mreže, a u sklopu prometno-upravljačkog i signalno-sigurnosnog podsustava modernizacija signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja. Po završetku projekta putnički vlakovi dionicom će prometovati brzinom do 160 kilometara na sat.

Na natječaj za radove na tom projektu pristiglo je 15 ponuda, a ponude su bile u rasponu od 1,3 milijarde kuna do 2,9 milijardi kuna bez PDV-a, izvijestili su u travnju 2021. iz HŽ Infrastrukture.

HINASource link

Related Posts