Aktualno Vijesti Zanimljivosti

POBJEDA SPORTA – Robert Markt, novi predsjednik HAKS-a

 

Pod parolom “Vratimo sport sportašima”, Robert Markt je na jučerašnjoj izvanrednoj skupštini Hrvatskog auto i karting saveza održanoj u zagrebačkom Hotelu Westin, ispred 83 člana skupštine pobijedio Davorina Štetnera.

Na ulazu u dvoranu skupštinari su dočekani od strane zaštitara koji nisu dozvolili ulaz nikom tko nije bio član skupštine. Unatoč činjenici da je rad skupštine javan, novinari, ali i neki ugledni automobilisti koji su došli dati svoju podršku Robertu Marktu, na žalost nisu mogli biti prisutni, dok je istovremeno u samoj dvorani kamerama snimana cijela sjednica. Toliko o podobnima i podobnijima.

Kao što je bilo i za očekivati, predsjedavajući Štetner je pokušao na svoj od prije poznati način „Ja sam predsjedavajući i ja ću reći kako će biti“, voditi sjednicu po dnevnom redu koji je njegov Upravni odbor predložio, ali zahvaljujući izvrsno pripremljenoj ekipi inicijative Roberta Markta, to mu nije pošlo za rukom. Uigrani tim odvjetnika, sportskih stručnjaka, znalaca i štovatelja auto i karting sporta svojim je jasnim i konkretnim uputama te potvrđenim činjenicama i zakonskim propisima uspio izboriti ono što je bilo nužno i demokratski u ovom trenu, a to je tajno glasanje.

U trenu donošenja odluke o tajnom glasanju demokracija je ušla u prostoriju i većina zastupnika je odahnula. Svi koji su do tog trena bili zastrašivani, ucjenjivani ili im je bilo obećano nešto od Štetnera vidjeli su da ipak maju mogućnost odabira i iskoristili su to.

Na prijedlog predstavnika šibensko kninske županije, Markt je objasnio razloga zbog kojih je pokrenuta ova inicijativa i napomenuo kako je preveliko nezadovoljstvo radom saveza uzrokovalo današnje okupljanje. Ono što je važno napomenuti jest da je stav inicijative kako zbog netransparentnosti financijskog poslovanja, osipanja Upravnog odbora i Odbora za auto sportove, povlačenja naših predstavnika u FIA-inim komisijama sa istih poziciji iz potpuno krivih razloga, te zanemarivanja razvoja sporta općenito, promjena je bila nužna odmah!

Natpolovičnom većim glasova Štetneru je izglasano nepovjerenje. Štetner je prije glasovanja napomenuo da ukoliko mu se izglasa nepovjerenje, da se neće ponovno kandidirati za predsjednika. Po izglasavanju nepovjerenja, Štetner se obratio skupštini sa zahvalom na suradnji i napomenom da ukoliko ga trebaju, biti će na raspolaganju.

Natpolovičnim glasovima smijenjen je i Upravni odbor HAKS-a, te predsjednik OAS-a Dragan Serden koji je prethodno već dao ostavku na tu poziciju, ali i predsjednik OKS-a Mario Moslavac.

Radno predsjedništvo je utvrdilo kako ne postoji druga kandidacijska lista osim Marktove, te je Skupština donijela odluku o slijedećem sazivu uprave HAKS-a.

Predsjednik HAKS-a: Robert Markt

Članovi Upravnog odbora HAKS-a:

 • prof.dr.sc. Marin Vuković (regija Sjever)
 • Sanja Čikeš (regija Sjever)
 • Dino Deljkić (regija Sjever)
 • Valmer Brenko (regija Zapad)
 • Daniel Šaškin (regija Zapad), potpredsjednik
 • Robert Žikovć (regija Zapad)
 • Robert Bradarić (regija Jug)
 • Dražen Belohradski (regija Jug)
 • Robert Podrug (regija Jug)
 • Danijel Zelenko (karting sport)
 • Dragan Serden (predsjednik OAŠ)
 • Darko Kozarac (predsjednik OKŠ)

Ono što su nam sudionici po završetku sjednice skupštine rekli jest da imaju osjećaj da su ponovno ujedinjeni.

Koliko znamo, to i jest jedan od ciljeva novog predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza – Roberta Markta.

Puno posla je pred njima i zaželimo im sreću uz čestitke na demokratski osvojenoj pobjedi.

Related Posts