Aktualno Featured italija Lamborghini Huracan transplantacija Vijesti Zanimljivosti

Policajci su divljali po cestama s bijesnim “mrcinama” i s plemenitim ciljem


Bravo za Polizia stradale! Zbog bubrega za transplataciju policajci su projurili 700 km od L’Aquila do bolnice u Torinu u rekordnom vremenu. 57-godišnji pacijent čekao je u opercijskoj sali bolnice Molinette u glavnom gradu regije Pijemont – stigli su na vrijeme, bubreg funkcionira…

Policija je požurila u Torino kako bi isporučila bubreg za 57-godišnjeg pacijenta na listi čekanja za transplantaciju u bolnici Molinette u glavnom gradu regije Pijemont nakon što se odgovarajući organ donora pojavio u L’Aquili. Vrijedna pošiljka dostavljena je patrolnim automobilom Lamborghini Huracan, koji je dionicu od 700 kilometara prešao za točno četiri sata i 45 minuta, što je značilo prosječnu brzinu od 150 kilometara na sat. Odmah nakon transplantacije bubreg je počeo funkcionirati i primatelj je odmah osjetio olakšanje.

Priča je jedna od mnogih u kojima je nebeskoplavi superauto državne policije donio nadu i sretan završetak dugog razdoblja patnje. Automobil koji je dio nacionalnog Cross-over programa već je mnogima omogućio da prebrode bolest i nastave živjeti kao zdravi pojedinci. Huracan je do danas izvršio više od 200 iznimnih transportnih usluga za dobrobit osjetljivog lanca doniranja organa.

Za izvođenje ove vrste intervencije, prednji prtljažnik Lamborghinija opremljen je posebnom rashladnom opremom za hitan transport organa za transplantacija. “Sportaš” specijalne policije opremljen je i defibrilatorom za hitne slučajeve. Osim što je odradio više od 350 operativnih zadaća na cestama i autocestama, policijski službenici su ga doveli i na više od 1500 edukacija iz sigurnosti cestovnog prometa radi širenja kulture sigurne vožnje.

Tekst: Matjaž Gregorič

Izvor: Startnews.hrSource link

Related Posts