Aktualno alkohol brzina Četiri ubojice u prometu Featured mobitel pojas Vijesti Zanimljivosti

Poštivanjem zakonskih propisa u prometu na cestama smanjimo broj poginulih


„Četiri ubojice u prometu – alkohol, brzina, mobitel i pojas“ intenzivno će zagrebačka policija nadzirati

Na području Policijske uprave zagrebačke, u razdoblju od 1. siječnja do 9. svibnja 2022. godine bilježi se porast broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama za 30 %, u odnosu na isto vremensko razdoblje u 2021. godini.

Slijedom toga, posebno se napominje da je uzrok prometnih nesreća s poginulim osobama većinom nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja vozila uz koje se nerijetko veže i vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi, a također i još uvijek nedozvoljeno istraženi utjecaj korištenja mobitela i drugih uređaja od strane vozača na uzrok prometne nesreće dok je za posljedice sudionika u najvećoj mjeri uzrok nekorištenja sigurnosnog pojasa.

S obzirom na navedeno, u cilju povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, Policijska uprava zagrebačka će u narednom vremenskom razdoblju poduzimati intenzivnije mjere koje će biti usmjerene na smanjenje broja prekršaja koji najčešće dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno na prekršaje tzv. „četiri ubojice u prometu – alkohol, brzina, mobitel i pojas“, ali i na sve druge prekršaje u cestovnom prometu.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts