Aktualno Featured ne pijem Vijesti Vozim Zanimljivosti

Preventivna akcija „Vozim, ne pijem“


U noći na nedjelju, 14. svibnja 2022. godine, od ponoći do 3 sata, policijski službenici Službe prevencije i II. postaje prometne policije Zagreb, na Jadranskom mostu u Zagrebu provodili su aktivnosti u sklopu preventivne akcije “Vozim, ne pijem”.

Cilj preventivne akcije “Vozim, ne pijem” je upoznati mlade vozače na moguće posljedice vožnje pod utjecajem alkohola, ali i štetnih posljedica činjenja prekršaja u cestovnom prometu, uz poseban naglasak na skupinu prekršaja koji čine „4 ubojice u prometu – alkohol, brzina, pojas i mobitel“.

Policijski službenik Službe prevencije Mislav Švigir naglasio je da se navedena preventivna akcija provodi od 2009. godine i da su posljednjih godina primijećeni trendovi sve odgovornijeg ponašanja mladih vozača, a na što svakako utječe prometna edukacija od najranije dobi, kao i savjeti policije upućeni mladima.

Tijekom akcije, svim savjesnim i odgovornim mladim vozačima i njihovim suputnicima, podijeljeni su edukativni letci, kao i majice s natpisom “Sigurno u prometu”.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts