Aktualno AvtoVAZ Featured prodaja Renault Grupa Rusija Vijesti Zanimljivosti

Renault Grupa potpisuje sporazum o prodaji Renaulta Rusija i njegovih kontrolnih udjela u AVTOVAZU


Upravni odbor Renault Grupe jednoglasno je odobrio potpisivanje sporazuma o prodaji 100 % svojih dionica u Renault Rusiji gradu Moskvi i njezina 67,69 %-tnog udjela u AVTOVAZU institutu NAMI (Središnji institut za istraživanje i razvoj automobila i motora).

Zaključivanje ovih prijenosa ne podliježe nikakvim uvjetima, a prethodno su pribavljena sva potrebna odobrenja.

Sporazum omogućuje Renault Grupi da u određenim razdobljima tijekom sljedećih šest godina otkupi svoj udjel u AVTOVAZU.

„Danas smo donijeli tešku, ali nužnu odluku kojom nastojimo odgovorno postupiti prema svojih 45.000 zaposlenika u Rusiji, očuvati učinkovitost poslovanja Grupe i osigurati da se u budućnosti vratimo na rusko tržište u drugačijem kontekstu. Vjerujem da je Renault Grupa sposobna dodatno ubrzati svoju transformaciju i premašiti srednjoročne ciljeve”, rekao je Luca de Meo, glavni direktor Renault Grupe.

Kao što je najavljeno 23. ožujka, naknada za negotovinsko usklađivanje u iznosu računovodstvene vrijednosti konsolidirane nematerijalne imovine, nekretnina, tvornice i opreme te goodwilla Grupe u Rusiji trebala bi biti evidentirana u rezultatima za prvu polovicu 2022. godine. Na dan 31. prosinca 2021. ta je vrijednost iznosila 2,195 milijuna eura. Poslovanje u Rusiji stoga će se dekonsolidirati u konsolidiranim financijskim izvještajima Renault Grupe za šestomjesečno razdoblje koje završava 30. lipnja 2022. i evidentirat će se kao obustavljene aktivnosti u skladu sa zahtjevima MSFI-ja 5.Source link

Related Posts