Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Savršeni za obitelji, putovanja i VIP usluge: novi Opel Combo Electric i Zafira Electric

Objedinjuju vrhunske tehnologije s udobnošću i slobodom koje osigurava električni pogon: novi Opel Combo Electric i Opel Zafira Electric savršena su vozila za slobodno vrijeme, putovanja na veće udaljenosti ili prijevoz putnika. Ovisno o varijanti, Combo nudi dovoljno prostora za do sedam osoba, a Zafira može primiti čak do devet osoba bez gužvanja. Putnici i vozači ovih električnih vozila s baterijom mogu prelaziti još veće udaljenosti bez potrebe za punjenjem, bez lokalnih emisija; uživajući u izvanrednoj udobnosti i optimalnoj sigurnosti. Nova izdanja dvaju modela imaju do 18 sustava za pomoć vozaču kako biste bezbrižno započeli svako putovanje. Uključuju i nove značajke kao što su kamera za pregled straga od 180 stupnjeva, potpuno LED prednja svjetla pa čak i svjetla IntelliLux LED® Matrix koja nudi Opel Combo.

„Naš novi Opel Combo Electric i naša nova Opel Zafira Electric savršena su vozila za prijevoz ljudi i svakodnevni obiteljski život, ali i za komercijalne usluge udobnog prijevoza putnika. Obilje prostora i vrhunske tehnologije, kao i ultramoderan dizajn, potvrđuju naš pristup budućnosti mobilnosti koja je sigurno električna. Stoga, električni modeli s baterijama sada nude još veći doseg nego prije. U Opelu to smatramo održivom i razumnom mobilnosti koja je prilagođena obiteljima”, rekao je Damir Domitran, direktor Opela za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Obje pridošlice privlače pažnju redizajniranom prednjom maskom. Po prvi je put na oba vozila ponosno istaknut odvažan i besprijekoran Opel Vizor, svojstveno lice njemačkog proizvođača. Vizor se neprimjetno širi u LED prednja svjetla s Opelovom „munjom” u sredini. U potpuno digitalnom kokpitu, vozač i suvozač mogu rukovati intuitivnim sustavima za informiranje i zabavu sa zaslonima u boji osjetljivim na dodir dijagonale 10 inča koji se temelje na platformi Snapdragon® Cockpit društva Qualcomm Technologies, Inc2. – također su uključene značajke bežičnog povezivanja i induktivnog punjenja pametnog telefona.

Novi Opel Combo Electric: maksimalna prilagodljivost u suvremenoj izvedbi

Opel Combo savršeno je obiteljsko vozilo. Novi model nastavlja nuditi provjerene pogodnosti i povećava užitak vožnje i putovanja novim tehnologijama, rješenjima mogućnostima povezivanja i značajkama koje poboljšavaju udobnost. Kupci ponovno mogu birati između dvije duljine vozila: verzija duljine 4,41 metar (L1) nudi dovoljno prostora za pet osoba, a verzija duljine 4,76 metara (L2) može primiti do sedam osoba u tri reda. Combo Electric po želji omogućuje i dodatnu fleksibilnost s tri zasebna sjedala u drugom redu. Putnici mogu uživati u najboljim pogledima kroz panoramski krov s automatskom zaštitom od sunca i višenamjenskim mjestom za pohranu iznad glave. Ukupno postoji čak 27 mjesta za pohranu ukupnog obujma do 186 litara koji nude obilje prostora za opremu za putovanje ili svakodnevne predmete.

Neovisno o tome planirate li putovanje ili odlazak u kupnju, novi Combo Electric vaš je savršen suputnik. Ovisno o konfiguraciji sjedala, novi model nudi prtljažnik obujma između 775 (L1) i 4000 litara (L2; do krova). Jedinstveno pristupanje prtljažniku kroz poseban prozor na vratima prtljažnika i vodoravno preklopiv naslon suvozačeva sjedala posebno su praktični pri utovaru tereta u vozilo.

Veći doseg: do 330 kilometara (WLTP1) po jednom punjenju

Električni Combo Electric s baterijom osigurava beskompromisnu mobilnost koja je iznimno pogodna za putovanja i štedi resurse. S jedne strane, vozilo nudi zapanjujuće puno prostora u putničkom i prtljažnom prostoru zahvaljujući praktičnom položaju baterije od 50 kWh koja je smještena ispod poda. S druge strane, nova električna varijanta čini putovanje bez lokalnih emisija još ugodnijim i može prijeći do 330 km (prema WLTP-u1) po jednom punjenju – približno 50 kilometara više od prethodnog modela. To je omogućeno daljnjim razvojem potpuno električnog pogona i visokoučinkovitom toplinskom pumpom koja pomaže sačuvati doseg baterije pri niskim temperaturama.

Pogonjen električnim motorom snage 100 kW / 136 KS i okretnog momenta od 260 Nm, novi Combo Electric može postići najveću brzinu od 135 km/h. Ovisno o svojim osobnim sklonostima, vozači mogu birati tri načina vožnje: Eco, Normal i Power. Kako bi omogućio energetski učinkovitu vožnju, Combo Electric ima sustav regenerativnog kočenja s tri razine rekuperacije energije koje se biraju s pomoću ručica iza upravljača. Ugrađen je punjač od 11 kW, a baterija se može napuniti do 80 posto kapaciteta za približno 30 minuta na javnoj punionici od 100 kW.

Sigurnost na prvom mjestu: novi Combo i Zafira s 18 najsuvremenijih sustava za pomoć

Sigurnost je također dio svakog bezbrižnog putovanja. A upravo je to glavni prioritet za novi Opel Combo Electric i za novu Opel Zafiru Electric. Po prvi puta u svojoj povijesti, prostrani Combo dolazi s prilagodljivim svjetlima IntelliLux LED® Matrix bez zasljepljivanja koja su vodeća u klasi. Ukupno 14 LED elemenata – sedam sa svake strane – brinu se da je cesta optimalno osvijetljena u mraku bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu. Zafira također ima potpuno LED prednja svjetla koja osvjetljavaju noć i vozaču osiguravaju najbolju vidljivost.

Sve zajedno, novi Combo Electric i nova Zafira Electric svaki nude do 18 najsuvremenijih sustava za pomoć vozaču. Istaknute značajke uključuju automatski tempomat i funkciju „Stop & Go”, kao i kameru visoke razlučivosti za pregled straga od 180 stupnjeva. Intelli-Grip sa sustavom za pomoć pri vožnji na strminama osigurava snažno prianjanje na zahtjevnim površinama kao što su snijeg, blato ili pijesak. Senzori sprijeda i straga te bočna zaštita i upozorenje na mrtvi kut olakšavaju sigurno manevriranje. Portfelj zaokružuju brojni dodatni sustavi kao što su upozorenje na umor vozača, prepoznavanje prometnih znakova, pomoć za ostanak u traci, upozorenje na frontalni sudar i kočenje u slučaju opasnosti.

Sigurnost i udobnost dodatno su unaprijeđeni ergonomskim kokpitom koji je redizajniran u oba vozila za prijevoz putnika. Kupci također mogu naručiti potpuno digitalni sklop za informiranje vozača sa zaslonom dijagonale 10 inča koji prikazuje sve važne informacije (uključujući podatke navigacijskog sustava) i informacije o potrošnji energije i punjenju u električnim varijantama s baterijom. Novi sustavi za informiranje i zabavu sa zaslonom u boji osjetljivim na dodir dijagonale 10 inča temelje se na integriranoj platformi Snapdragon Cockpit društva Qualcomm Technologies2 i nude, između ostalog, vrhunsku grafiku, multimedijske značajke i funkcije računalnog vida. Važnim funkcijama također se može upravljati s pomoću prepoznavanja prirodnog glasa „Hej Opel”. Kompatibilni pametni telefoni mogu se bežično povezati s multimedijskim sustavima vozila putem aplikacija Apple CarPlay i Android Auto te induktivno puniti.

Nova Zafira Electric: udobno, ultramoderno vozilo za VIP prijevoz do devet osoba

Ako želite putovati sa svim članovima šire obitelji ili trebate vozilo koje je fleksibilno i udobno za nuđenje usluge prijevoza putnika, nova Zafira Electric savršeno je rješenje za sve vaše potrebe. Ovaj veliki model dostupan je u dvije duljine (4,98 metara i 5,33 metra) i ima dovoljno mjesta za do devet osoba. Po želji, stražnji dio vozila može biti posebno udoban zahvaljujući četiri odvojena sjedala. Električna klizna vrata sa senzorima za otvaranje s obje strane vozila olakšavaju ulazak i izlazak iz drugog i trećeg reda. Uz nadoplatu je dostupan i panoramski stakleni krov za još prozračniji prostor i jasan pogled na nebo.

Nova Zafira ima obujam teretnog prostora do 1500 litara u konfiguraciji s devet sjedala. Varijanta s pet sjedala može prevesti do 3000 litara ili 4900 litara ako su prisutna samo dva ili tri putnika. Praktičnost poboljšava i visina nove Zafire Electric čijih je 1,9 metara primjereno za parkiranje u podzemnim garažama.

Putujte dalje: do 350 kilometara (WLTP1) po jednom punjenju

Nova Zafira Electric još je bolja nego prije u pogledu učinkovitosti i dosega. Nova varijanta ovog potpuno električnog vozila za prijevoz putnika dostupna je s baterijom od 50 kWh ili 75 kWh. Dodatno razvijena baterija kapaciteta 75 kWh osigurava doseg vožnje do 350 kilometara (prema WLTP-u1) između punjenja – što je povećanje od više od 20 kilometara. Zafira Electric također nudi regenerativno kočenje za još veću energetsku učinkovitost. Sustav ima tri razine rekuperacije energije koje se biraju s pomoću ručica smještenih iza upravljača. Ovo svestrano vozilo za prijevoz putnika može se brzo napuniti izmjeničnom strujom putem ugrađenog punjača od 11 kW (standardna oprema za njemačko tržište). Punionica za brzo punjenje istosmjernom strujom snage 100 kW može napuniti bateriju od 50 kWh do približno 80 posto kapaciteta za približno 38 minuta (45 minuta za bateriju od 75 kWh).

Novu Zafiru Electric pokreće električni motor snage 100 kW / 136 KS. Najveći okretni moment od 260 Nm dostupan je od prvog pritiskanja papučice gasa i omogućuje žustro ubrzanje furgona do najveće brzine od 130 km/h, lokalno bez emisija. Ovisno o potrebama, vozači mogu birati između tri načina vožnje: Normal, Eco i Power.

Nova Opel Zafira Electric i novi Opel Combo Electric jamče najsuvremeniju i najučinkovitiju vožnju za sve članove obitelji i druge putnike koji trebaju prostrano, fleksibilno i udobno vozilo. Opel će uskoro otvoriti knjige narudžbi za ova dva velika vozila za prijevoz putnika.Source link

Related Posts