WRC

Sebastien Loeb se ne planira vratiti u WRC

Sebastien Loeb je izjavio kako se ne planira vratiti u WRC te inzistira da će ostati u WTCC-u ukoliko se Citroen odluči odbaciti tvoj touring car program 2017.

Šef Citroen Racinga, Yves Matton je u srpnju potvrdio da će Citroen odustati od jednog od svojih programa, misleći pritom na WRC i WTCC. Odluka bi navodno trebala pasti na kraju ove godine, a vrijedila bi od 2017. nadalje.

Nakon ujedinjenja Citroena i Peugeota u jedno pod nazivom PSA Peugeot Citroen, Peugeot je suočen sa sličnom situacijom dok je Citroen svoj DS brand izdvojio kao zaseban te će se s njim natjecati u drugoj sezoni prvenstva Formule E u partnerstvu sa Virgin Racingom.

Odluka Citroena neće utjecati na Loebov program, međutim deveterostruki svjetski WRC prvak odbacuje mogućnost povratka u WRC te inzistira da će ostati u WTCC-u sa svojom privatnom ekipom Sebastien Loeb Racing ukoliko se Citroen odluči na povlačenje.

“Sretan sam sa svojim trenutnim životom i ne brine me što Citroen radi, izjavio je za belgijski La Derniere Heure. “Ukoliko Citroen napusti WTCC, ništa me ne može spriječiti da nastavim sa svojom ekipom kao privatnik.”

Loeb se povukao iz WRC-a na kraju 2012. sa devetom uzastopnom titulom svjetskog prvaka te je nastupio na samo četiri relija u 2014. prije nego se priključio Citroenovom WTCC programu iste godine.

Svoj posljednji WRC nastup zabilježio je na otvorenju ovogodišnje sezone u Monte Carlu, gdje je na kraju završio kao osmi, iako je vodio u početnoj fazi relija prije nego je izletio i udario u kamen, gdje je oštetio stražnji lijevi ovjes.

41-godišnji Francuz je kasnije izjavio da je to vjerojatno bio njegov posljednji nastup te da se više ne planira u budućnosti natjecati u WRC-u, opisujući svoj posljednji nastup kao zagrijavanje za početak WTCC sezone.

Sebastien Loeb je inače vlasnik 9 uzastopnih titula svjetskog prvaka (2004. – 2012.), 78 pobjeda, 905 osvojenih brzinaca, 116 podija i 1625 osvojenih bodova u 169 nastupa, što ga čini nauspješnijim WRC vozačem svih vremena.

Svoj prvi WRC nastup imao je na reliju Monte Carlo 2002., a posljednji također u Monte Carlu 2015. godine.

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts