0.9

Stogodišnjica MG-a u središtu je pažnje na Goodwood festivalu brzine 2024.


MG Motor objavio je da će imati glavnu ulogu na legendarnom glavnom događaju Goodwood festivala brzine 2024. kojeg predstavlja Mastercard, slaveći stogodišnjicu poznatog brenda automobila.

MG-ov dugoočekivani roadster Cyberster EV predvodit će godišnje skulpturno remek-djelo Gerryja Judaha. Također, MG po prvi put zauzima središnje mjesto ispred kuće Goodwood.
Cyberster, koji stiže ovog ljeta, nova je generacija snažnih automobila koja označava uzbudljivu etapu u čuvenoj povijesti MG-a. Očekuje se da će istaknuto mjesto na najprestižnijem svjetskom automobilističkom događaju biti jedan od vrhunaca proslave stote obljetnice MG-a, kako u Ujedinjenoj Kraljevini, tako i diljem svijeta.

Vojvoda od Richmonda, osnivač Festivala brzine, rekao je:
„Prateći svjetsko predstavljanje upadljivog Cyberstera na Festivalu brzine 2023., oduševljeni smo time što se MG vraća na Goodwood ove godine kako bi na glavnom događaju u stilu proslavili svoju stogodišnjicu. Tim će se događajem prikladno obilježiti prvih 100 godina postojanja jednog od najstarijih i najpopularnijih britanskih proizvođača koji dugo surađuje s Goodwoodom.

MG-ovi su od 1948. do 1966. bili sveprisutni. Prije toga moj je djed vodio MG-ov tim u 1930-ima, osvojivši poznatu dvanaestosatnu utrku u Brooklandsu 1931. godine. Bio je očaran njihovom malom masom, jednostavnošću i pametnim inženjerskim rješenjima – karakteristikama kojima se brend i danas može pohvaliti. Stogodišnja povijest MG-a spojena s njihovom stalnom inovativnošću savršeno se slaže s ovogodišnjom tematikom ‚Bez konja do hibrida’, kojom se prepoznaju napredci u tehnologiji i moći koje su obilježile automobilski sport zadnjih 130 godina.”

Guy Pigounakis, poslovni direktor MG Motora UK, komentirao je:
„Prije sto godina MG je bio pionir u stvaranju popularnog sportskog auta, pretvarajući snove u stvarnost za milijune ljubitelja diljem svijeta. Još smo uvijek predani toj osnivačkoj viziji ponude pristupačnih, inovativnih i istinski zanimljivih auta. Cyberster naglašava tu predanost sa snažnim EV kabrioletom za kojeg se nadamo da će imati isti učinak kao i njegovi voljeni prethodnici.”
„Festival brzine odlična je prilika za proslavu naše baštine na domaćem terenu gdje je priča MG-a počela. Istovremeno služi kao izvrsna platforma za predstavljanje dinamične budućnosti brenda na međunarodnoj razini.”

Kako bi se naglasilo partnerstvo s Goodwood festivalom brzine, Cybersteru se ispred kuće Goodwood pridružio jedan od njegovih najpoznatijih prethodnika, predivni 1964 Mk1 MGB Roadster s 1,8 litrenim BMC motorom. Oba MG-ova roadstera iz različitih vremena imat će glavnu ulogu na Festivalu brzine.

MG će se također vratiti poznatom usponu na brdo u 2024. Osim toga, kasnije će objaviti daljnja predstavljanja za Festival.Related Posts