Aktualno Amazon Featured Rivian Vijesti Zanimljivosti

Ulaganje u proizvođača električnih automobila gurnulo Amazon u gubitak


Div internetske trgovine Amazon izvijestio je da je prva tri ovogodišnja mjeseca zaključio s gubitkom zbog ulaganja u proizvođača električnih automobila Rivian, ali upozorio je i na više troškove i slabiju prodaju.

Kompanija je u prvom tromjesečju zabilježila neto gubitak od 3,8 milijardi dolara. U istom razdoblju prošle godine poslovala je s neto dobiti of 8,1 milijardu dolara.

U Amazonu ističu da je gubitak na početku ove godine povezan ponajprije s gubitkom vrijednosti ulaganja u proizvođača električnih automobila Rivian prije poreza od 7,6 milijardi dolara.

Operativna dobit više je nego prepolovljena, na 3,7 milijardi dolara, pokazuje izvješće objavljeno u četvrtak.

Neto prihod porastao je sedam posto, na 116,4 milijarde dolara, odražavajući dobar rezultat odjela za računalstvo u oblaku Amazon Web Services.

Neto prihod od prodaje proizvoda blago je pao, za dva posto, na 56,5 milijardi dolara.

Operativni troškovi porasli su 12,8 posto, na 112,8 milijardi dolara.

Amazonovi troškovi veći su oko šest milijardi dolara nego prošle godine ponajprije zbog viših troškova plaća i goriva koje je 1,5 puta skuplje nego prije godinu dana, rekao je novinarima financijski direktor Brian Olsavsky.

U drugom tromjesečju kompanija bi mogla ostvariti operativnu dobit od tri milijarde dolara, ali i operativni gubitak od milijardu dolara. procjenjuju u upravi. U drugom prošlogodišnjem tromjesečju iznosila je 7,7 milijardi dolara.

HINASource link

Related Posts