Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Strateška suradnja Renault Grupe i tvrtke PUNCH Torino


Renault Grupa i tvrtka PUNCH Torino, glasoviti centar izvrsnosti za pogonske sustave i elektroniku, danas su najavili potpisivanje memoranduma o razumijevanju vezanog uz suradnju na razvoju Renaultovih četverocilindarskih dizelskih motora za laka gospodarska vozila. U skladu s uvjetima koji proizlaze iz sporazuma, tvrtka PUNCH bit će ovlaštena kupovati, upotrebljavati i prodavati sadašnje i buduće četverocilindarske dizelske motore koje proizvodi Renault. Suradnja će se odvijati u okviru Grupina projekta Horse, najavljenog na Danu tržišta kapitala.

U okviru projekta Horse, inženjerski će timovi Renault Grupe nastaviti razvijati dizelske motore s niskom razinom emisija za laka gospodarska vozila, pri čemu će im na raspolaganju biti resursi inženjerskog odjela tvrtke PUNCH. Tvrtke će udružiti snage na razvoju Renaultovih četverocilindarskih dizelskih motora za LGV-ove, usklađenih s normama Euro VI i Euro 7, kako bi sve bilo spremno za početak proizvodnje u 2025.

Motori će se za potrebe partnera proizvoditi u Grupinoj tvornici Cléon u Normandiji u Francuskoj.

Primjenom ovog sporazuma, tvrtka PUNCH moći će se osloniti na dugogodišnje iskustvo Renault Grupe u proizvodnji motora, kao i na tehničke vještine timova tvornice u Cléonu koji proizvode najbolje dizelske motore u skladu s europskim normama i potrebama kupaca. S druge strane, Renault Grupa imat će koristi od goleme inženjerske stručnosti u području razvoja motora koju tvrtka PUNCH Torino dokazuje već više od 15 godina kroz suradnju sa svjetskim proizvođačem automobila.

„Zadovoljstvo nam je što imamo priliku surađivati s tvrtkom PUNCH Torino koja će kupovati naše četverocilindarske dizelske motore za svoje kupce lakih gospodarskih vozila. To je konkretan dokaz važnosti projekta Horse koji otvara nove prilike na različitim tržištima. Dijeljenje stručnosti i zajednička ulaganja ključna su za razvoj termičkih motora s niskom razinom emisija koji ispunjavaju buduće europske norme, našim kupcima pružaju najbolja rješenja u klasi i istovremeno smanjuju nepovoljan utjecaj na okoliš”, izjavio je Gilles Le Borgne, izvršni potpredsjednik odjela za inženjering Renault Grupe.

„Uzbuđeni smo što imamo priliku surađivati s globalnim akterom kao što je Renault Grupa te smatramo kako nam je dosadašnja suradnja s proizvođačem automobila pomogla da steknemo njezino povjerenje. Itekako se radujemo budućnosti i prilikama za proširenje portfelja motora”, izjavio je Pierpaolo Antonioli, voditelj tehnološkog odjela PUNCH Grupe i glavni direktor tvrtke PUNCH Torino.

Ovaj će sporazum biti temelj za potencijalnu buduću suradnju dviju tvrtki, uključujući i suradnju u području termičkih motora s pogonom na vodik, a u kojem podružnica PUNCH Hydrocells već ima bogato iskustvo.Source link

Related Posts