honda integra type-r

Jedna od najvećih sportskih legendi 90-ih godina svakako je neponovljiva Honda Integra Type R, koja je u svoje doba žarira i palila izvrsnim performansama.

Najbolji automobil s prednjim pogonom 90-ih godina po haubom donosi 2-litrenog 4-ciindričnog atmosferskog benzinca oznake K20A koji se s lakoćom vrtio i na više od 9000/min. Najveći snagu od 220 KS Honda Integra Type R razvijala je pri 8400/min, dok je limitator bio postavljen na 8600/min. No, uklanjanjem limitatora, bez ikakvih problema može se zavrtjeti na više od 9000/min.

Premda je službeno ubrzanje do 100 km/h iznosilo 6,5 sekundi, Honda Integra Type R iz današnjeg videa dokaz je kako se samo uklanjanjem limitatora brzine vrtnje motora vrijeme potrebno za sprint do stotke može skratiti na manje od 6,2 sekunde.

A zvuk… Stariji čitatelji prisjetit će se visokoturažnih atmosferskih strojeva s velikim veseljem. Uglavnom, pokrenite video, pojačajte zvučnike i uživajte.

Previous articleNestašica čipova pogodila Renaultove prihode

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hr


Source link