Aktualno Vijesti Zanimljivosti

VITO ĆOZA osvojio 6. mjesto u finalu svjetskog karting Rotax Max Challenge Grand voženom u Bahreinu

Jedanaestogodišnji karting vozač Vito Ćoza izborio je šesto mjesto na finalu svjetskog karting prvenstva Rotax Max Challenge Grand voženom u Bahreinu.

 

Kroz finalnu utrku Svjetskog prvenstva penjao se od 22. do 8. mjesta, a nakon detaljnog tehničkog pregleda i dva diskvalifikacirana natjecatelja, Ćozin je konačni plasman šesta pozicija. Tijekom utrke ostvario je najvise pretjecanja od svih vozača.

Pozivnicu za nastup na završnom natjecanju sezone izborio je kao prvak Centralnoeuropske zone za 2023.

Vito je svoju karting karijeru započeo sa samo šest godina, a već je u prvoj godini vožnje osvojio međunarodni Intrepid Driver Program Cup u Baby kart kategoriji. Njegovi impresivni rezultati tijekom niza sezona na međunarodnim utrkama donijeli su mu titulu prvaka FIA Centralno Europske zone 2023. godine čime je automatski dobio pozivnicu za prestižno finale Svjetskog prvenstva u Bahreinu, u Micro Max kategoriji. Osim brojnih pobjeda na prvenstvima diljem centralne Europe, Vito je nedavno ostvario izvanredno sedmo mjesto na utrci u Le Mansu, koristeći je kao pripremu za konačni izazov u Bahreinu. Njegova iznimna vozačka vještina prepoznata je i nagrađena u sklopu sportskih priznanja grada Opatije i općine Čavle.

Rotax Max Challenge Grand Finals predstavlja seriju karting utrka u organizaciji BRP-Powertraina, a svojevrsna je kruna klupskih, nacionalnih i međunarodnih natjecanja. Natjecatelji se natječu u osam kategorija, a ovogodišnje finale održano je na stazi Bahrain International Karting Circuit u Sakhiru, gdje su se okupili najbolji karting vozači svijeta.

Link za sliku (Ćozo na predstavljanju na gridu na 1:20.57 s desne strane, karting broj 8, utrka starta na 1:26.58): https://www.youtube.com/live/7wW0ejy0Rm0?si=JCQ1mp7_vKn86mEc

 

Related Posts