0.9

Zaslon unutar upravljača sada je, nažalost, moguć


Proizvođačima automobila ponestaje mjesta za postavljanje zaslona u automobile, ali njemački dobavljač automobila ZF je tu da spasi stvar. Kroz svoj odjel za pasivnu sigurnost, smislio je kako ugurati zaslon u upravljač budućnosti. ZF Lifetecov dizajn očito zadržava zračni jastuk, ali se on više ne aktivira iz središta upravljača. Umjesto toga, napuhuje se s gornjeg ruba.

Time se oslobodio prostor na središnjem dijelu upravljača, čineći ga spremnim za “sučelje poput pametnog telefona”, prema ZF Lifetecu. Tvrtka razmišlja o postavljanju središnjeg zaslona ili više zaslona osjetljivih na dodir. To daje proizvođačima automobila više slobode u dizajniranju upravljača bez ugrožavanja sigurnosti.

Davanje inženjerima više prostora za igru ​​sa središtem upravljača omogućilo bi ugradnju dodatnih senzora u automobile opremljene polu-autonomnim sustavom vožnje. Ova praktična detekcija, koja automobilu daje do znanja da još uvijek obraćate pažnju na cestu, povećala bi sigurnost, kaže ZF Lifetec.Related Posts