Aktualno

Završnica karting sezone u Virovitici

Pred nama je završnica karting sezone Prvenstva Hrvatske.

Organizator koji već dugi niz godina “vuče” Prvenstvo Hrvatske u kartingu, AMKK Cobra Virovitica, ovaj vikend obilježava i 60. godišnjicu karting sporta u svom gradu. Velika je to obljetnica u čast koje će se u subotu održati i svečana sjednica Upravnog odbora HAKS-a, nakon koje će, napokon, najavljuje organizator, biti podjeljeno i 12 baby kartova koje su kupili članovi Upravnog odbora HAKS-a. Kartinzi će biti podjeljeni onim klubovima koji su se javili Odboru za karting sport nakon poziva na skupštini. Iako dodatnog pisanog poziva nije bilo, očigledno je ovakav način komunikacije bio dovoljan da se pravedno podijele kartinzi svim zainteresiranim klubovima koji će sa HAKS-om potpisati i ugovor o korištenju istih. Promotivnih vožnji sa novim kartinzima u Virovitici neće biti.

Iz Virovitice nam pristiže još dobrih vijesti. Naime, grad Virovitica je najavio kako će novi sportski centar “Vegeška” za koji je napravljen projekt za prijavu na ITU mehanizam koji financira Vlada RH uz pomoć sredstava iz EU, imati desetak igrališta i međunarodnu stazu za karting. Navodno projekt nove staze zadovoljava uvijete koje propisuje međunarodna sportska federacija, te će na istoj, nadamo se vrlo brzo, biti vožena i prvenstva višeg ranga od nacionalnog. Karting sport kao baza bavljenja motorsportom to zaslužuje i nadamo se da će ovaj projekt zaživjeti što prije.

I na kraju ukratko o samom natjecanju kojim završavamo sezonu Prvenstva Hrvatske u karting sportu.

31. Nagrada Virovitice tradicionalno je natjecanje u organizaciji kluba koji u svojim redovima ima samo najbolje suce karting sporta u Hrvatskoj. Uz pomoć nove mjerne službe “Bura timing” koja je odnedavno prisutna na našim prostorima, te specijaliziranih sudaca koje delegira savez, sve je spremno za 40 prijavljenih vozača koji se spremaju za konačni obračun na stazi za titulu najboljih. Nadamo se da će titule biti zarađene na stazi, te da neće biti apela ni disciplinskih postupaka kako je to na žalost sve češće u dugim granama sporta. Dvije djevojčice koje su prijavljene za natjecanje svakako će privući pažnju gledatelja, ali nadamo se i maalo pomrsiti račune dječacima na stazi.

Naša ekipa je spremna biti u Virovitici u nedjelju, a hoće li se to dogoditi, vidjet ćemo uskoro.

 

Related Posts