Austral već vozi europskim cestama i uskoro će biti skinute s njega maskirne naljepnice. U Renaultu još uvijek testiraju najnovije detalje, postavke i provjeravaju pouzdanost. Renaultovci su pod folijom provezli 600.000 kilometara kroz Francusku, Španjolsku, Njemačku i Rumunjsku.

Austral je Renaultov nadolazeći kompaktni SUV koji će zamijeniti Kadjar. Dakle, Francuzi žele novi početak u ovoj klasi, pa novo ime dolazi i sa svježim dizajnom, koji očito prati novi Megane E-tech. Pokazali su nam Australiju, omotanu maskirnom folijom, ovoga puta skupljajući probne kilometre na europskim cestama – vozili su 600.000 kilometara kroz Francusku, Španjolsku, Njemačku i Rumunjsku. Na zatvorenoj stazi prijeći će se još 1,4 milijuna kilometara. Renault se naziva “potvrdnim vožnjama” za takve završne testove prije nego što automobil bude lansiran na tržište.

Austral je izgrađen na novoj verziji platforme CMF-CD3, a pokretat će ga elektrificirani benzinski agregati snage do 200 KS. Između ostalog, novi E-TECH je blagi hibrid s 1,3-litrenim motorom i električnim sustavom od 12 V te 1,2-litrenim motorom s električnim sustavom od 48 V.


Source link