Aktualno Cro Race Featured Vijesti Zanimljivosti

Zbog održavanja 6. etape utrke– posebna regulacija prometa u nedjelju, 2. listopada 2022. godine


Održavanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race – obavijest sudionicima u prometu

Od utorka, 27. rujna 2022. godine do nedjelje, 2. listopada 2022. godine na području Republike Hrvatske održava se Međunarodna biciklistička utrka „CRO RACE 2022“. Utrka se održava u šest etapa od kojih zadnja etapa počinje u nedjelju, 2. listopada 2022. godine, u Svetoj Nedelji na Trgu Ante Starčevića u 11.10 sati, a završava u Zagrebu na Trgu Republike Hrvatske u zoni Hrvatskog narodnog kazališta oko 15 sati uz napomenu da je okupljanje na startu utrke istog dana od 9 sati.

Slijedom toga, u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 10.50 do 14.55 sati, na području Policijske uprave zagrebačke biciklisti će se kretati od Grada Svete Nedjelje (start) preko Samobora i dalje u smjeru Kerestinca i Lučkog, zatim prometnicama Grada Zagreba (Avenija Dubrovnik, SR Njemačke i Avenije Većeslava Holjevca prema Velikoj Gorici i dalje Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelina, Soblinec, autocesta A4, Grad Zagreb – Slavonska avenija – Hrvatske bratske zajednice – Grada Vukovara – Miramarska – Mihanovićeva – Gundulićeva te do ulaska u dva završna kruga centrom i prometnicama Gornjeg grada s ciljem u Zagrebu na kolniku Hebrangove ulice kod raskrižja s Trgom Republike Hrvatske (kod „HNK-a“).

Prije i za vrijeme prolaska biciklista, promet će na navedenim ulicama biti zatvoren ili otežan, dok će na području Centra i Gornjeg Grada Zagreba promet biti zatvoren između 12.30 i 15.30 sati jer se voze dva kruga predmetne utrke te je cilj utrke u Zagrebu na kolniku Hebrangove ulice kod raskrižja s Trgom Republike Hrvatske (kod Hrvatskog narodnog kazališta).

Vozačima se preporučuje da u vrijeme održavanja utrke izbjegavaju odlazak prema ulicama u Centru i prostoru Gornjeg Grada Zagreba kao i užeg centra Svete Nedelje i Samobora te da izbjegavaju prometnice kojima će se utrka kretati od Svete Nedelje preko Samobora i Kerestinca, zatim prema Ježdovečkoj ulici i Državnoj cesti D1 između 11 i 12 sati, a kasnije od prometnog čvora „Ivanja Reka“ i Slavonske avenije prema centru Zagreba između 13.30 i 15 sati.

GRAD SVETA NEDELJA
Zbog održavanja biciklističke utrke u nedjelju, 2. listopada 2022. godine, će od 9 do 11.30 sati biti zabrana prometa u Svetoj Nedelji na Trgu Ante Starčevića i Ulici Marijana Stilinovića, a na ostalim ulicama na trasi kretanja promet će se zatvarati prije nailaska sudionika utrke.

GRAD ZAGREB:
a. Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 6 do 16.30 sati i to:
– Gundulićeva ulica uz zapadni rub od Mihanovićeve do Hebrangove ulice;
– Ulica Tituša Brezovačkog od Mesničke do Trga svetog Marka;
– Opatička ulica od Ulice „29.X.1918.“ do Demetrove ulice;
– Medvedgradska ulica (istočna parkirališta južnije od Vrančićeve ulice;
– Tkalčićeva ulica od TC „Kaptol“ do Mikloušićeve ulice;

b. Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 8 do 18.30 sati i to:
– Mažuranićev trg (istočna strana) od Hebrangove do Marulićevog trga;

c. Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 8 do 18 sati i to:
– istočni parking „Zagrebačkog Velesajma“ za parkiranje autobusa natjecateljskih ekipa;

d. Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila od subote, 1. listopada 2022. godine od 18 sati do nedjelje, 2. listopada 2022. godine do 20 sati i to:
– Mažuranićev trg (istočna strana) od Hebrangove do Marulićevog trga;
– Trg Republike Hrvatske (zapadna, sjeverna i istočna strana).-

e. Ukidanje „taxi“ stajališta dana 02.10.2022. godine u vremenu od 06,00 do 16,30 sati u: – Mesničkoj ulici, – Vlaškoj ulici zapadno od Palmotićeve ulice; – Trg Republike Hrvatske (zapadna strana).-

f. Ukidanje autobusnog stajališta u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 12 do 16.30 sati u;
– Palmotićevoj ulici južnije od Vlaške ulice; – Mažuranićev trg.-

g. Zabrana i preusmjeravanje tramvajskog prometa u nedjelju, 2. listopada.2022. godine od 12 do 16.30 sati i to;

– Ilicom od Trga bana Josipa Jelačića do Frankopanske ulice.

Vozačima se preporučuje da u vremenu prolaska utrke koriste obilazne prometnice kao što su Branimirova ulica, Avenija Dubrava, Zagrebačka avenija, Ulica grada Vukovara i dr.

Građanima se unaprijed ispričavamo zbog eventualnih čekanja i/ili zastoja koji će se događati zbog provedbi mjera osiguranja navedene profesionalne biciklističke utrke te ih pozivamo da koriste alternativne pravce dok u slučaju da se zateknu u zonama privremene zabrane prometa, molimo da svi sudionici poštuju upute policijskih službenika i redara na trasi kretanja navedene utrke na prometnicama zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts