Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Zbog prekršaja počinjenih u prometu kažnjeni novčanim kaznama od 7500 do 20.000 kuna


U subotu, 26. studenoga 2022. godine oko 20.50 sati 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Sisačkom cestom u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača u Ulici Zlatarova zlata je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (1,52g/kg). Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U srijedu, 30. studenoga 2022. godine oko 14.15 sati je 37-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Opel Astra zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Posedarskom ulicom u smjeru juga. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Također je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,58 g/kg). Zbog navedenoj je osumnjičeni uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna.

U četvrtak, 1. prosinca 2022. godine oko 12.20 sati je 40-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Ulicom Velimira Škorpika u smjeru juga i to za vrijeme dok je isključena iz prometa uz Naredbu o određivanju mjere opreza, a ujedno je tijekom vožnje koristila mobitel na način da je umanjila sigurnost upravljanja kao i mogućnost reagiranja vozilom. Na općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu je kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 7500 kuna.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts