Aktualno Continental WinterContact Featured Vijesti Zanimljivosti

Zimska guma Continental na prvome mjestu prema ADAC-u, ÖAMTC-u i TCS-u


Continental WinterContact TS 870 guma zauzima prvo mjesto u svim testiranim dimenzijama prema rezultatima testiranja zimskih guma koje su danas objavili glavni automobilski klubovi u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Touring Club Switzerland (TCS) dodjeljuje joj ocjenu “vrlo preporučljivo” u obje dimenzije, dok ju njemački ADAC i Austrijski klub za automobile, motocikle i touring (OAMTC) ocjenjuju s 2.1 (215/60 R 16) i 2.2 (185/65). R 15).

TCS je posebno pohvalio ravnotežu. Gume WinterContact TS 870 pružile su uvjerljivu izvedbu na suhim i mokrim cestama, ali su pokazale svoju snagu i na snijegu i ledu – uz dobru energetsku učinkovitost i nisku istrošenost. ADAC i ÖAMTC došli su do sličnih rezultata i istaknuli sigurnost u zimskim uvjetima te ravnotežu na svim podlogama.

Godišnji testovi tih triju automobilskih klubova smatraju se mjerilom za trenutačnu ponudu zimskih guma u industriji. Ove godine klubovi su ispitali ukupno 33 modela guma u dimenzijama 185/65 R 15, popularnoj dimenziji za male automobile, i 215/60 R 16 za (SUV) kompaktnu klasu. WinterContact TS 870 već je bio najbolji model u ovim kategorijama prema testu stručnog časopisa Auto Express (UK): „Continental predstavlja sigurnost ljeti i zimi. Prvo mjesto prilikom testiranja u glavnim automobilskim klubovima dokazuje našu tvrdnju o vrhunskoj kvaliteti i odaje počast naporima našeg razvojnog tima,” kaže Andreas Schlenke, inženjer za gume u Continentalu.

Continentalovi stručnjaci redizajnirali su WinterContact TS 870 iz temelja. U tu svrhu razvijen je novi dizajn profila, konstrukcija i smjesa. Ovo je rezultiralo time da model WinterContact TS 870 u izravnoj usporedbi ima tri posto kraći put kočenja na ledu i pet posto bolje upravljanje na snijegu od svog prethodnika. Istodobno, kilometraža je povećana za deset posto, a poboljšano je i prianjanje na snijegu.Source link

Related Posts