Krisztian Hideg i Ištvan Kerek ukupni su pobjednici 43. INA Delta Rallya. Juraj Šebalj odustao nakon izlijetanja.

Mađarska posada Hideg-Kerek sa Mitsubishi Lancerom EVO IX R4, koja se natječe pod hrvatskom licencom, ukupni je pobjednik ovogodišnjeg INA Delta Rallya. Domaći favoriti za pobjedu Šebalj i Viliam Prodan odustali su na posljednjem danu.

Prodan je morao odustati zbog tehničkog kvara na svom Peugeotu 208 R5, dok je Šebalj, koji je debitirao u svom novom vozilu – Hyundai i20 R5 – izletio na BI 8.

Od R5 automobila rally su završile obje Ford Fieste, posada iz Češke Ondrej Bisaha-Martin Behula je drugoplasirana sa 42,4 sekunde zaostatka za pobjednikom, a Peter Scharmach-Tim Rauber je trećeplasirana.

Posada Marka Grossija i Davida Kavčića iz Slovenije u Citroenu C2 R2 Max je četvrtoplasirana, ispred Nikole Dobrile i Tomislava Pospiša u Hondi Civic Type R i Danielea Trania i Jake Cevca iz Slovenije u Peugeotu 206 RC.

Ivica Siladić i Jasna Durak u Opel Adamu R2 su sedmi, ispred Nenada Lončarića i Tomislava Pazmana u Subaru Imprezi STi.

Krug najboljih deset zaključuju Vaclav Stejskal i Stanislav Viktora u Renault Cliu R3T i Manuel Kodelja i Manuel Ritoša u Citroenu C2.

Sami rally obilježila su mnoga odustajanja i izlijetanja te je na kraju samo 26 od 56 prijavljenih posada uspjelo stići do cilja.