Aktualno Featured Opel Corsa Electric Opel Mokka Electric Vijesti Zanimljivosti

Nešto za svakoga: Opelova uzbudljiva ponuda električnih baterijskih vozila

Svatko tko traži pravo vozilo za svakodnevnu mobilnost bez lokalnih emisija sigurno će ga pronaći u sveobuhvatnom Opelovom portfelju. U ponudi se nalaze mali Opel Rocks Electric te bestseleri Corsa Electric i Mokka Electric. To znači da Opel nudi baš sve; od četverocikla do prostranih osobnih automobila. Štoviše, nova Astra Sports Tourer Electric jedan je od prvih električnih karavana na tržištu.

Brand s munjom nastavlja ostvarivati svoj cilj dosljedne elektrifikacije i ove godine kada slavi 125. godišnjicu početka proizvodnje automobila u Opelu. Opel će do kraja godine ponuditi barem jedan potpuno električni model u svakoj obitelji svojih automobila. Jedan od tih modela je i potpuno novi SUV pod nazivom Opel Frontera, koji će biti dostupan i kao baterijsko električno vozilo.

Dva bestselera: Opel Corsa Electric i Mokka Electric

Opel Corsa nije slučajno najpopularniji mali automobil u Njemačkoj posljednjih godina. Zadivljuje svojstvenim dizajnom koji uključuje lice branda Opel Vizor, prostorom za do pet putnika i tehnologijama koje svako putovanje čine opuštenijim. Također nudi užitak u vožnji bez lokalnih emisija u dvije verzije: kupci mogu birati između dvije razine performansi ovog električnog baterijskog vozila. Novi pogon snage 115 kW/156 KS i baterija od 51 kWh omogućuju doseg do 405 kilometara (prema WLTP-u ) između punjenja.

Varijante vozila s pogonom od 100 kW/136 KS i baterijom od 50 kWh mogu prijeći do 357 kilometara (WLTP2). Kada je potrebno napuniti Corsu Electric, dovoljno je kratko zaustaviti vozilo i u tren oka ste opet na putu. Bateriju je moguće napuniti do 80 posto kapaciteta za približno 30 minuta na stanici za brzo punjenje istosmjernom strujom od 100 kW.

Sa svojim odvažnim i besprijekornim dizajnom, Opel Mokka Electric pravi je magnet za privlačenje pogleda. Dolazi s provjerenim električnim pogonom snage 100 kW/136 KS i okretnog momenta od 260 Nm te dosegom do 338 kilometara. Kao i u svim potpuno električnim Opelovim modelima, baterija je ugrađena u podvozje automobila. Stoga nema nikakvog smanjenja kapaciteta putničkog ili prtljažnog prostora, a Mokka Electric snažno prianja uz cestu kako bi osigurala čisti užitak u odgovornoj vožnji!

Električni pioniri: Opel Astra Electric i nova Astra Sports Tourer Electric

To također nudi i najnovija generacija popularnog automobila kompaktne klase – Opel Astra. Dok je brzina drugih električnih automobila ograničena na 150 km/h ili 160 km/h, Astra Electric i Astra Sports Tourer Electric mogu postići najveću brzinu od 170 km/h. Zahvaljujući kompaktnoj izvedbi, model s petoro vrata i karavan među najlakšima su u svom segmentu. Manja masa Astre Electric i Astre Sports Tourer Electric omogućuje prijevoz putnika do 418 kilometara i 413 kilometara (prema WLTP-u2) bez zaustavljanja, dok uživaju u najvišoj razini udobnosti i ergonomskim sjedalima Sport Active s certifikatom AGR, koja su dostupna uz nadoplatu, te intuitivnom kokpitu Pure Panel koji uključuje najnoviju tehnologiju sustava za informiranje i zabavu, te najnoviju generaciju svjetla bez zasljepljivanja Intelli-Lux LED® Pixel.

Kao jedan od prvih potpuno električnih karavana na tržištu, Astra Sports Tourer Electric pravi je pionir u svom segmentu. Činjenicu da se radi o savršenom svestranom automobilu koji kombinira sportski stil s vožnjom bez lokalnih emisija dokazuju i njegove sposobnosti prijevoza tereta: zahvaljujući obujmu teretnog prostora od 516 litara, Astra Sports Tourer Electric primjerena je za svakodnevnu vožnju, rad i duža putovanja. Preklapanjem sjedala moguće je povećati kapacitet na 1553 litre. Ne samo da može sigurno prevoziti brojne kovčege i alat, već može primiti i glomaznije predmete kao što su kutije. Bez obzira na vrstu tereta, visina praga za utovar od samo 60 cm značajno olakšava utovar u Astru Sports Tourer Electric.

Mlad, inovativan, svojstven: Opel Rocks Electric

Opel Rocks Electric najmanje je električno baterijsko vozilo na u Opelovom portfelju. Agilan, bez lokalnih emisija i, prije svega, dostupan starijima od 151 godina, Rocks Electric savršeno je vozilo za pristupačnu individualnu mobilnost. Pametni električni četverocikl s prostorom za dvoje putnika i panoramskim staklenim krovom u standardnoj opremi nudi doseg do 75 kilometara koji je moguće prijeći brzinom do 45 km/h. Zahvaljujući krugu okretanja od samo 7,2 metra, dužini od 2,41 metar i širini od 1,39 metara (bez vanjskih retrovizora), Rocks Electric može lako svladati uske zavoje ili parkirati u skučenim prostorima. Ovaj električni četverocikl privlači poglede svojim nekonvencionalnim izgledom, ali i zato jer ima identična vrata. Suvozačeva vrata otvaraju se zakretanjem prema naprijed kao i inače, dok se vozačeva vrata zakreću unatrag, u suprotnom smjeru.Source link

Related Posts