FORMULA 1 Vijesti

Manijak na stazi

Odustajanjem Lewisa Hamiltona, prvenstvo je opet malo živnulo a naročito s trećom pobjedom Sebastiana  Vettela. koji sada, šest utrka prijje kraja, ima 49 bodova manje od Lewisa koji je i dalje najbliži novom naslovu. (Hamilton 252, Rosberg 211, Vettel 203..)
12004092_1476729862655593_8559093008406504034_nGradska utrka ne može biti prekretnica i prestanak dominacije Mercedesa. Ono što se događa u Monte Carlu i sporoj Budimpešti ne može biti indikator snage u F1. Singapur je prava ulična utrka i dosezi Red Bulla i Ferrarija dobit će pravu ocjenu u, recimo, Suzuki slijedeće nedjelje..
Mercedes nije znao objasniti zašto su toliko dramatično bili sporiji pred nedjelju. No, ostatak F1 svijeta dočekao je to kao dar s neba..Seb Vettel prvi, Daniel Riccardo drugi, Kimi Raikkonen treći i Dani Kvjat četvrti u kvalifikacijama..muzika za svačije oći i uši kome je dosadio Hamilton blues..
Kako su startali, tako su i prošli prve zavoje..osim što je Nico obrijao Bottasa. Seb nakon prvog kruga već tri sekunde..  Ono što se  Kimiju dogodilo u Monzi, nešto se slično dogodilo Verstapenu i, činilo se..odoše bodovi…No, mali je ipak pravi. S zadnjeg mjesta osvojio je dva.
etwrzjkKao da je sve bilo gotovo u prvom krugu..Dva Ferrarija i dva Red Bulla pratila su dva Mercedesa i dva Williamsa..Pa neće valjda tako do kraja..Okruženje i noćni ambijent kao iz bajke, utrka u prvoj polovini dosadna do boli..Srećom, stigla je neka akcija..
Massa i Hulkenberg su imali ono što se zove trkaći incident. Obojica su bile tvrde glave. Hulk je izvukao kraći kraj..A i Kvjat koji je izgubio svoju poziciju neimajući sreće s virtualnim sigurnosnim autom. Suci su odlučili da ipak kazne Hulka i to s tri mjesta u Japanu..
Button je imao u boksu problem s maticom na kotaču. Za ove više ništa nije čudno..Alonso još jednom odustaje. Peti puta ove godine. Kasnije i Jenson. Godina iz najgore noćne more za McLaren.
Safety car je malo stisnuo vodeće pa su se Seb, Daniel i Kimi jedno vrijeme vozili zajedno što je jako lijepo izgledalo. Kvjat je pojurio za Rosbergom.
1442771641Opet je neki majmun prošetao stazom..kao nekad u Silverstoneu i Hockenheimu (i jednom na treningu Šangaju..)..Opet SC, opet se, poželjno, promet zgusnuo..Pri restartu otraga se fino ”zveketalo”. Lotusi su bili u središtu. No, slavu je odnio Max Verstapen opalivši Grosjeana. Odmah koji zavoj kasnije, to je sjajno obavio i Carlos Sainz. ”Crno zlato” nije išlo.. Nažalost, na vrhu nije bilo borbe i promjena, svaki svoje..Prvi Vettel, drugi Riccardo, treći Kimi..(gd)

Related Posts