FORMULA 1 Vijesti

Ipak zadnje utrke Red Bulla..

Polako propada i zadnja prilika da se Red Bull ostane u F1. Ron Dennis, šef McLarena, stavio je veto na opciju da Honda u 2016. motorima opskrbljuje Red Bull. Matešiću mora sad već biti dosta i za očekivati je da će dići sidro.
McLaren i Honda imaju ekskluzivni ugovor i Japanci ne mogu dati motore još nekom drugom ako to McLaren ne odobri. Teoretski Red Bull Frozen Onebi mogli ali ne žele problem s Dennisom.
Ron Dennis je u karijeri imao svakakvih trenutaka. Kad se sve zbroji, lako je moguće da se boji da bi RB mogao biti konkurent i da ga se želil riješiti. Jedna od najpoznatiji knjiga o F1 zove se ”Pirana klub” a to je priča o šefovima F1 koji se često ponašaju kao pirane.
Gadni dani za F1. Otiđe li Red Bull sa svoje dvije momčadi, startna lista sadržavat će slijedeće godine samo 18 auti što je ipak premalo. Ferrari bi opskrbljivao samo Toro Rosso a to je u najmanju ruku smiješno. Imati daleko premoćni Mercedes s objektivnom mogućnošću da ga napadne samo Ferrari, red-bull-f1_1387940cpremalo je za najveći svjetski cirkus. Moguće je da bi slijedeće godine sve obilježio dvoboj Hamilton – Vettel ali ipak je to sveukupno premalo. Za očekivati je da bi Williams mogao biti distancirani sigurni treći jer ostatak konkurencije nije toliko brz. Force India i nitko više na četvrtom mjestu !? Potpuno je nepoznato što će biti s Lotus/Renault kombinacijom, Kako ide prodaja u ruke Francuza, ne sluti na dobro..

Sauber, Toro Rosso, Hass i Manor (s Mercedesovim motorom) borit će se da ne ostanu na začelju. McLaren je još jedna nedoumica koja ne sluti na dobro. Moguće je da vidimo pomak ali vjerovatnije je da će to ići jako polako. Ugalvnom, niske grane za F1.

 

Related Posts