Bartosz Ostałowski Drift Featured Izbor uredništva prvak Sport Vijesti Zanimljivosti

Bez obje ruke u zavoj s više od 230 kilometara na sat: Za njega riječ ‘nemoguće’ ne postoji (VIDEO)

 


 

Godine 2006. izgubio je obje ruke u teškoj motociklističkoj nesreći, ali je svejedno upisao rekord za povijest utrkivanja.

Driftanje ili kontrolirano bočno klizanje po asfaltu svakako je jedan od najtežih trkaćih elemenata, odnosno disciplina auto utrka. Sport potječe iz Japana, trik je osigurati da automobil klizi bočno davanjem prave količine gasa i kontrolom položaja prednjih kotača, vozač mora imati automobil više-manje pod kontrolom u svakom trenutku.

 

Ovdje su ključne minimalne (i istovremene) korekcije volanom i papučicom gasa, što znači da i sasvim zdravim vozačima treba poprilično vremena da se priviknu.

Zato je priča o Bartoszu Ostałowskom, profesionalnom drifteru poljskih korijena, još fascinantnija. Godine 2006. Ostalowski je izgubio obje ruke u teškoj nesreći na motociklu ispod laktova, no unatoč tome već se nekoliko godina profesionalno bavi tim sportom. Pritom dodaje kako za njega riječ nemoguće ne postoji, a to je sada dokazao i nedavno postavljenim rekordom.

Rekorder među drifterima

On je 30. rujna ove godine uspio postići brzinu od 231,66 kilometara na sat klizeći po asfaltu sa svojim prerađenim trkaćim automobilom BMW M3 na aerodromu Pila u blizini istoimenog grada koji se nalazi na sjeveru Poljske. Riječ je o brzini na izlasku iz hodnika od 50 metara kroz koji je morao proklizati. Ulazna brzina je pak bila puno veća, jer je u koridor ušao brzinom od 276,8 kilometara na sat.

Poljak je tako postavio rekord među drifterima koji su automobilom upravljali isključivo nogama. Njegov podvig možete pogledati u videu iznad, a naravno od velike pomoći bio je i njegov trkaći automobil. Naime, BMW ispod haube ne skriva bavarski osmocilindraš, već sedmolitarski Chevyjev motor s istim brojem cilindara koji proizvodi oko 1000 ‘konja’ odnosno 776 kilovata snage.

Izvor: Startnews.hr

 

Source link

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *