U subotu, 13. studenoga 2021. oko 1.10 sati 37-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Rudeškom cestom u smjeru sjevera. Kontrolom vozila i vozača kod kućnog broja 25 utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,57 g/kg. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 10.500 kuna.

Istog dana oko 15.10 sati 24-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima “B” kategorije, za vrijeme dok je u krvi imao 1.60 g/kg alkohola, upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se makadamskim prilaznim kolnikom Ulice Borje, vožnjom unatrag u smjeru sjeverozapada. Dolaskom na kolnik Ulice Borje zaustavio je vozilo te započeo vožnju u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 3 Ulice Prigornica nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju, smjeru i brzini kretanja svog vozila kao ni o položaju parkiranih vozila, uslijed čega je naletio na prednji lijevi bočni dio osobnog automobila virovitičkih registarskih oznaka koji je bio parkiran uz sjeverni rub kolnika Ulice Borje. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana, uvjetno na 12 mjeseci, kao i novčana kazna u iznosu 2.000 kuna.

Iste večeri, oko 22.20 sati, na području Horvata, 43-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,78 g/kg, upravljao osobnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Horvati gdje je i zaustavljen od strane policijskih službenika. Po obavljenom nadzoru vozač je uhićen, a po otriježnjenju prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna.

Nadalje, 14. studenoga oko 1.45 sati, 22-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,49 g/kg i bez položenog vozačkog ispita, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Savske ceste u smjeru juga. Nakon obavljenog nadzora vozila i vozača kod raskrižja sa Selskom ulicom, vozač je uhićen, a po otriježnjenju prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 16.200 kuna.

Izvor: Zagrebačka policija


Source link