LIFESTYLE

Bondov DB10 će biti manualac uparen sa V8 mašinom

Kruže glasine (kojima smo se i mi pridružili) kako će novi Aston Martin DB10, zvijezda novog Bondovog filma SPECTRE, dijeliti VH platformu i motor sa V8 Vantageom, a ne novu 2016 šasiju ili V12. Porazgovarali smo sa Matthewom Clarkeom iz Aston Martina, te Vam prenosimo što kompanija misli o svemu tome – plus saznali smo da će Bond morati sam mijenjati brzine!

Clarke je potvrdio da će DB10 dobiti tvornički manualan prijenos sa 6 brzina sa trenutnih V8 modela. Dotičnu getribu su specifično tražili producenti za potrebe snimanja filma. Također, potvrđeno je da neće biti tehnologije iz Mercedes-Benza u DB10. Tehničko partnerstvo nije upitno, no primjenu ćemo tek vidjeti u daljnjoj budućnosti na budućim modelima.

Ispostavilo se da je DB10 imao vrlo kratak razvojni vijek. Od početnih skica do premijere SPECTRE u samo 6 mjeseci. Tim dizajnera predvođen Marekom Reichmanom, tvorcem One-77 i DBS V12 iz Casino Royale-a su time postavili rekord firme – kratak razvojni rok bi mogao objasniti VH/AJV8 kombinaciju.

Aston Martin namjerava potvrditi pogonski sklop DB10 negdje iduće godine, kako se izlazak filma bude bližio, no čitajte između redaka i trebalo bi Vam biti jasno što se nalazi pod karoserijom DB10-tke.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *