Žiri sastavljen od 61 člana (predstavnici 23 zemlje europskog kontinenta) koji odabiru nositelja titule „Europski automobil godine” (eng. COTY, Car of the Year) 29. studenoga je od 39 ponuđenih kandidata odabrao novi Peugeot 308 (u izvedbi limuzine i SW) među 7 kandidata za konačnu pobjedu. Ovo je peti put u proteklih devet godina da je neki od modela marke Peugeot ušao u finale. Novi 308, koji krasi novi logotip marke, osvaja svojim oštrim linijama i privlačnim dizajnom, naprednom tehnologijom i učinkovitošću. Već od puštanja u prodaju nudi dva plug-in hibridna motora (plug-in hybrid) i tako kupcima pruža mogućnost izbora između pogona na motor s unutarnjim izgaranjem ili na električni motor, a uskoro će imati i potpuno električnu izvedbu.

Nema kategorija, nema potkategorija, nema klasa: samo je jedan pobjednik u utrci za automobil godine, a osvajač titule „Car Of The Year 2022” objavit će se 28. veljače u Ženevi (Švicarska).

S novim vozilom 308, Peugeot ulazi u krug finalista za titulu „Europski automobil godine” već peti put od 2013. godine. Krajem 2019. odabran je 208 (pobjednik za 2020.), krajem 2018. godine 508 (limuzina i SW), krajem 2016. Peugeot 3008 (pobjednik za 2017.) i krajem 2013. prethodna generacija vozila 308 (limuzina i SW, pobjednik za 2014.).

„Car of the Year” najpopularnija je nagrada u automobilskoj industriji. Žiri koji o njoj odlučuje sastoji se od 61 člana iz 23 europske zemlje. U prvom je krugu glasovanja svaki član odabrao svojih sedam finalista među 39 kandidata s početnog popisa. Popis kandidata i finalista možete pogledati na internetskoj stranici: https://www.caroftheyear.org/.

Novi Peugeot 308 donosi novosti u ponudi limuzina i karavana u segmentu C. Do kraja listopada više od 24 000 kupaca u Europi već je naručilo svoja vozila, od kojih su 22 % bile izvedbe s plug-in hibridnim motorom.

Novi 308 osvaja svojim dinamičnim dimenzijama i strukturom jer nudi više prostora za putnike u stražnjem dijelu vozila. U njegov dizajn utkan je identitet marke Peugeot s okomitim LED svjetlima na prednjem i svjetlima s tri linije na stražnjem dijelu. Njegov i-Cockpit® (kompaktni upravljač, digitalna instrumentna ploča u visini očiju, središnji zaslon osjetljiv na dodir s tipkama koje se mogu prilagoditi) kao i njegovi sustavi za pomoć u vožnji predstavljaju tehnologiju najnovije generacije. Njegovi plug-in hibridni motori (180 ili 225 KS) kao i benzinski i dizelski motori iznimno su učinkoviti.

 


Source link