Dvostruki pobjednik Red Bull Air Race prvenstva Kirby Chambliss Slavio je pobjedu u Nedjelju na stazi u Budimpešti.Kanađanim Pete McLeod je bio drugoplasirani dok je Japanac Yoshihide Muroya osvojio treće mjesto te zadržao vodstvo u ukupnom poretku . Budimpešta je zasigurno jedna od najprestižnijih trka Red Bull Air Race prvenstva koju svaki pilot želi pobijediti, a Chambliss sada već ima šest podija i dvije pobjede u Budimpešti. Prvu pobjedu je osvojio i u prvoj sezoni Red Bull Air Racea davne 2003.
Oko 100.000 gledatelja na obje obale Dunava gledalo je vratolomije pilota od kojih je zasigurno najuzbudljivije prolazak ispod ikone grada na Dunavu čuvenog Széchenyi lánchída. Tijekom kvalifikacija i utrke je puhao vrlo za pilote neugodni vjetar te se u takvoj situaciji kroz Final 14,Final 8 i Final 4 najbolje snašao iskusni Amerikanac Chambliss koji je odvozio 1: 00,632,0,108 ispred Kanađanina McLeoda. Japanac Muroya je zauzeo treće mjesto.što je bila njegova treća uzastopna utrka sa osvojenim postoljem a nakon pobjeda u San Diegu i Japanskoj Chibi. Trka u Budimpešti bih mogla postati ključna prekretnica u ovogodišnjoj sezoni jer je pobjednik Chambliss skočio čak pet mjesta na četvrto mjesto u poretku Svjetskog prvenstva a s četiri utrke do kraja. Muroya je u međuvremenu učvrstio svoje prvo mjesto na vrhu lijestvice pilota,sa 39 bodova, no sam bodovni razmak je vrlo mali i takva se neizvjesnost između prvoplasiranog i drugoplasiranog zapravo do sada nije događala jer je drugi sa 37 bodova Čeh Martin Šonka, koji je u Budimpešti završio četvrti dok je Kanađanin McLeod na trećem mjestu sa 26 bodova i malo kasni za prvom dvojicom koji će ako se ne dogodi nekakvo odustajanje ili ozbiljan kvar vjerojatno ove godine i odlučiti o prvaku u ukupnom poretku. Početak dana je počeo katastrofalno za prošlogodišnjeg svjetskog prvaka Nijemca Matthiasa Dolderera, koji je prešao dozvoljenu G granicu te je diskvalificiran a time i pao na šesto mjesto na ljestvici, čak punih 16 bodova zaostatka za Japancem Muroyom.
„Volim Budimpeštu. Ne mogu zahvaliti svojoj momčadi dovoljno – to je jedan osobni napor svih u mom teamu. Nakon prelaska dozvoljenog G u Chibi, naš taktičar Paulo (Iscold) rekao mi je da se moram obuzdati u Budimpešti,jer ona ne prašta greške. I evo uspjelo je „, rekao je Chambliss, Koji je zadnji puta pobijedio u utrci prvenstva davne 2008. „Skoro sam počeo zaboravljati kako je to pobjeđivati, tako da sam i više nego uzbuđen.Čak sam počeo razmišljati i o povlačenju sa utrka jer sam tu od skoro početka.” dodao je na kraju. Rezultati Master Class Budimpešta 2017: 1.Kirby Chambliss (USA), 2.Pete McLeod (CAN), 3.Yoshihide Muroya (JPN), 4.Martin Šonka (CZE), 5.Petra Kopfstein (CZE), 6.Mikael Brageot (FRA), 7.Nicolas Ivanoff (FRA), 8.Matt Hall (AUS), 9.Juan Velarde (ESP), 10.Francois Le vot ( FRA), 11.Cristian Bolton (CHI, 12.Michael Goulian (SAD), 13 Matthias Dolderer (GER), 14.Petar Podlunšek (SLO) Svjetsko prvenstvo poredak nakon četiri utrke: 1.Yoshihide Muroya (JPN) 39 bodova, 2.Martin Šonka (CZE) 37 bodova, 3.Pete McLeod (CAN), 26 bodova 4.Kirby Chambliss (USA) 25 bodova, 5.Petra Kopfstein (CZE) 23 bodova, 6.Matthias Dolderer (GER) 23 bodova, 7.Juan Velarde (ESP) 15 bodova, 8.Michael Goulian (USA) 14 bodova, 9.Nicolas Ivanoff (FRA) 14 bodova, 10.Peter Podlunšek (SLO) 12 bodova, 11.Matt Hall (AUS) 11 bodova, 12 Mikael Brageot (FRA) 9 bodova, 13.Cristian Bolton (CHI), 4 boda 14.Francois Le vot (FRA) 4 bodova