Aktualno Continental Continental SportContact 7 Featured SportContact 7 Vijesti Zanimljivosti

Continentalova guma SportContact 7 osvaja prestižne nagrade za dizajn


Kada je posrijedi estetika u sektoru guma, fokus je često automatski na naplatcima. No Continentalove gume SportContact 7 sada dokazuju da gume također mogu ostaviti izvanredan dojam kada govorimo o njihovu obliku, funkciji i dizajnu.

Nova sportska guma iz Hanovera osvojila je dvije najprestižnije međunarodne nagrade za dizajn – nagradu Red Dot: nagradu za dizajn i iF DESIGN AWARD. „Vrlo smo sretni što je naš sportski vrhunski model svojim performansama uspio pridobiti ne samo obožavatelje guma nego su i stručnjaci za dizajn iz cijelog svijeta ovim nagradama pokazali da su prepoznali naš rad”, rekao je oduševljeni Enno Straten, voditelj Odjela za strategiju, analitiku i marketing,

Zamjenske gume EMEA, u Continentalu. Dok su razvijali te gume, stručnjaci za dizajn slijedili su tri glavna cilja: Prvo, trudili su se razviti vjerodostojnu „sljedeću generaciju” za dugu liniju uspješnih guma SportContact. Drugo, razvijene inovacije trebaju biti vidljive na najbolji mogući način. I treće, jezik dizajna morao je biti usklađen s jezikom modernih sportskih automobila.

Priznata nagrada Red Dot za dizajn proizvoda
U „potrazi za dobrim dizajnom i inovacijama” 48 međunarodnih članova žirija za nagradu Red Dot za 2022. stručno, pojedinačno i sveobuhvatno pregledalo je svaki od proizvoda iz 60 zemalja pristiglih za nagradu Red Dot: dizajn proizvoda. Samo oni proizvodi koji su uvjerili stručnjake u svoju izvanrednu kvalitetu dizajna dobil su nagrade, uključujući Continentalovu gumu SportContact 7. Prema ocjeni žirija, nagrađene tvrtke svojim su radovima postavile nove standarde u industriji dizajna. Dr. Peter Zec, pokretač i izvršni direktor za Red Dot komentirajući natjecanje 2022., navodi: „Ove natjecateljske godine posebno me se dojmila izražena kreativnost kojoj svjedoče nagrađivani proizvodi. To što još ima dizajna koji iznenađuju oblikom i funkcionalnošću, uistinu je impresivno i hvalevrijedno.”

Guma SportContact 7 pobijedila je među gotovo 11 tisuća natjecatelja
Sportska guma vrlo visokih performansi također je osvojila ovogodišnju nagradu iF DESIGN AWARD, što je čini jednim od dobitnika svjetski poznate dizajnerske oznake. Nagrađena je u disciplini „Proizvod”, kategorija „Automobil/vozilo”. Nagradu iF DESIGN AWARD jedanput na godinu dodjeljuje iF International Forum Design GmbH, najstarija svjetska neovisna dizajnerska institucija. Guma SportContact 7 posebno je svojim inovativnim oblikom i funkcijom zadivila 132 člana neovisnoga međunarodnog žirija stručnjaka. A broj prijavljenih bio je velik: žiri je morao dodijeliti pečat odobrenja među gotovo 11 tisuća prijavljenih iz 57 zemalja.Source link

Related Posts