Aktualno Featured nadzor sigurnosni pojas Vijesti Zanimljivosti

Najava akcije „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“


Policijski službenici će nadzirati i sankcionirati ciljane prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa kao i korištenje dječjih sjedalica od 4. travnja do 10. travnja 2022. godine

Od 4. travnja do 10. travnja 2022. godine na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno-represivna akcija „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“ u kojoj će se nadzirati i sankcionirati, osim ciljanih prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenje dječjih sjedalica.

Preventivno- represivna akcija će biti usmjerena prema vozačima ali i putnicima na prednjim sjedalima te će se mjere poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.

Također, navedenu akciju Policijska uprava zagrebačka će provesti u suradnji s Udrugom „Roda“ čiji će predstavnici vozačima davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica.

Kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, ovim putem pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts