Automoto

Dakar EKSLUZIVNO: Tom i Tim uspješno su savladali Empty Quarter

Nakon dva dana provedenih među pješćanim dinama Empty Quartera, Braća Coronel sretni su što su uspjeli stići do završetka šestog brzinskog ispita. 48-satni brzinac pokazao se kao pravi test, kako za čovjeka, tako i za stroj.

Za Toma i Tima, prvi dan prošao je odlično. Drugi dan su se susreli sa nekoliko problema. Nekoliko puta su zapeli, a tijekom posljednjeg puta, na njihovom Century-u je u jednom trenutku prestao raditi starter, što im je oduzelo dosta dragocjenog vremena. Tom i Tim su, zatim, odlučili nastaviti “malo lakše”, kako bi izbjegli još problema i završili. Pobijedili su protiv dina u Empty Quarteru.

“Savjetovali su nas u vezi pritiska u gumama, ali već je bio previsok za prve dine. Na sreću, imali smo programiran jedan niži i s njime smo se popeli na dinu. Tijekom prvog dana, cijelo vrijeme smo bili uduševljeni vidjevši što sve zapravo možemo raditi s automobilom”, rekao je Tom.

Upitan, da su imali kakvih problema s navigacijom, 51-godišnjak odgovara negativno:

“Promašili smo samo waypoint, za nekih 10 metara. Bila je jedna jako velika dina, a on je bio na vrhu. Mislio sam da će ga sustav “pokupiti”, međutim, nije. Kad smo se spusili na dno, skužili smo da se ne možemo popeti na vrh sa druge strane. Stoga, samo 15 minuta penalizacije. Ostalo je sve prošlo u redu.”

Za kraj, odlučili su, ne poduzimati nikakve daljnje rizike i samo voziti prema cilju.

“Stražnjica mi je bila stisnuta neko vrijeme. Bilo je nekoliko automobila oko nas, da smo opet stali, morali bi dugo čekati da opet krenemo. Stoga, htjeli smo stići do cilja i uspjeli smo. WOW, kakva su to dva dana bila. Osvojili smo Empty Quarter!”, zaključio sretno je Tom.

Sutra u Ryadhu svi imaju dan odmora te će tamo svi automobili ponovno biti detaljno pregledani i pripremljeni za daljnji nastavak Dakar Rally-a.

 

Svi medijski materijali vlasništvo su Tom Coronel službene galerije ili galerije Coronel Dakar Teama, stoga, zabranjeno ih je koristiti i dijeliti uokolo.

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts