Aktualno Dacia David Durand dizajn Featured Vijesti Zanimljivosti

David Durand imenovan potpredsjednikom odjela za dizajn marke Dacia


Od 11. svibnja David Durand postaje potpredsjednik odjela za dizajn marke Dacia te se pridružuje upravljačkom odboru pod vodstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki DACIA i LADA. Odgovarat će Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsjedniku Odjela za dizajn Renault Grupe i članu upravnog odbora Renault Grupe.

Durand će na ovoj poziciji naslijediti Milesa Nürnbergera koji tvrtku napušta zbog osobnih razloga i kako bi se posvetio drugim profesionalnim izazovima.

David Durand (49) završio je visoku školu za dizajn École supérieure de design Strate Collège u Parizu. Karijeru je započeo u Renault Grupi 1997. kao dizajner karoserija. Povjeren mu je dizajn konceptnih automobila Koleos 1999. i Ellipse 2002.

Od 2002. Do 2009. David Durand je radio u satelitskim dizajnerskim centrima u Barceloni (Španjolska), Seulu (Južna Koreja) i Sao Paulou (Brazil). Na temelju međunarodnog iskustva 2011. stekao je titulu voditelja dizajna za globalna vozila. Zatim je pridonio načelu Dizajna u skladu s troškovima, a time i uspjehu marke Dacia.

Od 2020. obnaša dužnost voditelja dizajna karoserija za marku Dacia gdje je doprinjeo dizajnu konceptnog automobila Bigster, koji je utjelovio evoluciju marke Dacia.
11. svibnja David Durand imenovan je direktorom odjela za dizajn marke Dacia i postaje članom Upravnog odbora poslovnih jedinica Dacia i Lada.

David Durand odrastao je u kreativnom okruženju roditelja arhitekata. Strastveni je ljubitelj dizajna, klasičnih automobila, restauracije motocikala, arhitekture i suvremene umjetnosti. Također je ljubitelj jedrenja i dva je puta prejedrio Atlantik.Source link

Related Posts