130 Aktualno Defender Featured Land Rover Land Rover Defender Vijesti Zanimljivosti

Dolazi troredni, masivni Defender 130 s osam sjedala! Bit će pravi izazivač Mercedes Benzu G-klase, Audiju Q7, BMW-u X7, Ford Broncu, Jeep Wrangleru…


Land Rover Defender 130 – NAJDUŽI, NAJMOĆNIJI, NAJUBOJITI, NAJSNAŽNIJI, NAJLUKSUZNIJI 4X4! Provjerite kada dolazi najveći Defender i pogledajte prve službene fotografije. O njemu se dugo priča, a dolazi zadnjeg dana svibnja i to duži, moderniji i sa 8 sjedala.

Bit će to najduža verzija Defendera ikada. Izgleda bitno moćnije od kraćih 90 i 110 modela.

Land Rover Defender je na tržištu već duže vrijeme. Prvi put smo ga mogli vidjeti uživo na sajmu automobila u Frankfurtu u rujnu 2019., a do rujna 2021. mogli smo testirati obje do sada predstavljene verzije karoserije, kraću s 90, troja vrata i pet sjedala, te dužu sa 110. , dodatni par vrata i sedam sjedala. Ujedno smo potiho htjeli da Land Rover predstavi još veću verziju, kao što je prva generacija.

Duži i od Mercedesa Benz G-klase

Također ima najveći kapacitet sjedala od bilo kojeg trenutnog Defendera. Dok Defender 90 i Defender 110 standardno dolaze s pet sjedala (dva sprijeda i klupa s tri sjedala straga), Defender 130 će imati dodatni red sjedala koji povećava ukupno osam sjedala.

Na temelju teaser slike, a sve samo ne potvrđeno špijunskim snimkama i patentiranim crtežima, čini se da ovaj dodatni kapacitet sjedala nije postignut povećanjem međuosovinskog razmaka Defendera (udaljenost između prednjih i stražnjih kotača). Umjesto toga, Defender 130 će imati duži stražnji prevjes od Defendera 110, s većim bočnim prozorom koji se proteže sve do stražnjeg dijela automobila.

Land Rover nije potvrdio koliko će novi Defender 130 biti dug, iako se priča da će biti oko 5,1 metar. Time bi ovaj vrhunski model Defender 130 bio oko 342 mm duži od Defendera 110 i 227 mm duži od jednog od njegovih glavnih rivala, Mercedes-Benz G-klase. Međutim, nakon mnogih nagovještaja, britanski je brend konačno otkrio da Land Rover Defender s oznakom 130 stiže I to vrlo brzo. Svjetska premijera najavljena je za 31. svibnja (ili za manje od dva tjedna), a tada će prodavači krenuti u prikupljanje prvih narudžbi.

Daleko najduži

Novitet će donijeti puno veću upotrebljivost u odnosu na dva manja brata. Bit će 342 milimetra (ili 20 inča) duži od verzije 110 i dugačak točno 5,1 metar, što ga čini 227 milimetara dužim od svog najbližeg konkurenta, Mercedes-Benz G-klase. Kao rezultat toga, ponudit će mnogo u kabini više prostora, budući da su mu inženjeri dali treći red sjedala, što će mu omogućiti prijevoz do osam osoba odjednom.

Osim kultnog Mercedesovog terenca, Defender 130 će se za nove kupce boriti protiv Audija Q7, BMW-a X7, a s druge strane Atlantika protiv Jeepa Grand Wagoneera. Prikladna mu je i cijena, koja je znatno viša od one njegove mlađe braće. Za manje od dva tjedna sve će biti poznato.Source link

Related Posts