FORMULA 1 Vijesti

Ecclestone želi Micka Schumachera u Formuli 1

Bernie Ecclestone je izjavio kako se nada da sin sedmerostrukog svjetskog prvaka, Michaela Schumachera, Mick, može doći do Formule 1 u budućnosti.

Mick Schumacher će se u 2017. natjecati u European Formula 3 Championship seriji za momčad Prema Powerteam nakon što je s njima u 2016. završio kao viceprvak u ADAC Formula 4 Championship i Italian Formula 4 Championship serijama, pobjedivši u ukupno 10 utrka kroz obje serije.

Na pitanje da li bi volio vidjeti Micka na F1 gridu u budućnosti, Ecclestone je za njemački Bild izjavio: “Ako će bilo gdje biti približno dobar kao njegov otac, zašto ne? Bilo bi odlično za Formulu 1 da se ime Schumacher ponovno vrati.”

European Formula 3 Championship serija je stvorila mnoge top vozače poput Maxa Verstappena, vozača Red Bull Racing F1 momčadi i Lancea Strolla, koji će ove sezone debitirati u Formuli 1 za Williams Martini Racing. 18-godišnji Stoll je u prošlogodišnji prvak europske Formule 3.

Kada bi Mick stigao do Formule 1, on bi postao tek treći Schumacher koji bi nastupao u sportu, nakon njegovog oca Michaela i ujaka Ralfa, koji se natjecao za Jordan, Williams i Toyotu, od 1997. do 2007., ostvarivši ukupno šest pobjeda tokom karijere.

Follow Me:

Related Posts