Konceptna guma također uključuje tehnologiju Goodyear Sight Line, čiji senzor prati širok raspon parametara gume, prenosi RevijaHAK.

Zamislite da vam netko jednostavno ukine brigu o gumama. Kupite ih s vozilom i zaboravite na njih, odnosno samo mijenjate zimske za ljetne i tako unedogled. Sada se pojavila guma razvijena za električne automobile koja bi trebala trajati do pola milijuna kilometara. Riječ je o konceptnoj gumi Eagle GO iz Goodyeara, koja debitira na Citroënovom električnom konceptnom automobilu Oli. Eagle GO treća je Goodyearova konceptna guma razvijena u suradnji s Citroënom. Guma je stvorena s ciljem kombiniranja niske potrošnje s izdržljivošću i udobnošću za električne automobile. Konceptna gumaza gazni sloj koristi smjesu izrađenu gotovo u cijelosti od održivih ili recikliranih materijala te bi trebala prijeći 500.000 kilometara. Prema Goodyearu, smjesa uključuje suncokretovo ulje, borove smole, prirodni kaučuk i silicijev dioksid iz pepela rižinih ljuski. Suncokretova ulja i borove smole zamjenjuju ulja dobivena iz nafte. Goodyearov cilj je postupno ukidanje ulja dobivenih iz nafte u proizvodnji guma do 2040. godine.

 

Konceptna guma također uključuje tehnologiju Goodyear Sight Line, čiji senzor prati širok raspon parametara gume. Ova se tehnologija već koristi za podršku vozačima i leasing tvrtkama. Permanentnom provjerom idealnog tlaka zraka i stanja guma produljuje se vijek trajanja i smanjuje potrošnja.

Izvor: RevijaHAK


Source link