Featured Goodyear Sight Line Tehnika Vijesti Zanimljivosti

Guma koja traje 500.000 km? Goodyear je upravo predstavio jednu…


Konceptna guma također uključuje tehnologiju Goodyear Sight Line, čiji senzor prati širok raspon parametara gume, prenosi RevijaHAK.

Zamislite da vam netko jednostavno ukine brigu o gumama. Kupite ih s vozilom i zaboravite na njih, odnosno samo mijenjate zimske za ljetne i tako unedogled. Sada se pojavila guma razvijena za električne automobile koja bi trebala trajati do pola milijuna kilometara. Riječ je o konceptnoj gumi Eagle GO iz Goodyeara, koja debitira na Citroënovom električnom konceptnom automobilu Oli. Eagle GO treća je Goodyearova konceptna guma razvijena u suradnji s Citroënom. Guma je stvorena s ciljem kombiniranja niske potrošnje s izdržljivošću i udobnošću za električne automobile. Konceptna gumaza gazni sloj koristi smjesu izrađenu gotovo u cijelosti od održivih ili recikliranih materijala te bi trebala prijeći 500.000 kilometara. Prema Goodyearu, smjesa uključuje suncokretovo ulje, borove smole, prirodni kaučuk i silicijev dioksid iz pepela rižinih ljuski. Suncokretova ulja i borove smole zamjenjuju ulja dobivena iz nafte. Goodyearov cilj je postupno ukidanje ulja dobivenih iz nafte u proizvodnji guma do 2040. godine.

 

Konceptna guma također uključuje tehnologiju Goodyear Sight Line, čiji senzor prati širok raspon parametara gume. Ova se tehnologija već koristi za podršku vozačima i leasing tvrtkama. Permanentnom provjerom idealnog tlaka zraka i stanja guma produljuje se vijek trajanja i smanjuje potrošnja.

Izvor: RevijaHAKSource link

Related Posts