FORMULA 1 Vijesti

Hamilton prvak, konačno dobra utrka

Lewis Hamilton osvojio je VN SAD i naslov prvaka zahvaljujući i grešci Nice Rosberga koji je izletio dok je vodio, sedam krugova prije kraja. Drugi je stigao Rosberg, treži Vettel a četvrti sjajni Max Verstapen..

Rosberg se prije utAustin Formula 1 Fan Festrke tužio da nema nikakvog zagrijavanja prednjih guma i to se pokazalo fatalnim u prva dva zavoja – pao je s polea na peto mjesto..Malo mu je pomogao Hamilton dotakavši ga i izguravši u prvom zavoju van staze..Barem ne možemo više reći da se Ham i Nico nisu uopće utrkivali ove godine..
Rajko i mali Sainz bili su zvijezde početka utrke, obojica su u pet krugova napredovala čak deset mjesta. Kvjat je merkao Hamiltona. Nico se prvo riješio Pereza pa onda sjajno i Riccarda. Majstorski je oslobodio Kvjata i pojurio za Lewisom. Naravno, to bi bio SF..
Dva Mercedesa i dva Red Bulla pobjegla su konkurenciji deset sekundi u isto toliko krugova..
Dani je pri virtualnom sigurnosnom autom najavio da će probati jednog Mercedesa isperd sebe ali ”klepuno” ga je drugi s leđa..
Onda je Riccardo prešao Rosberga nakon što je Kvjat promašio svoj pokušaj preuzimanja drugog mjesta. Nije bilo dosadno. Riccardo je pojurio Hamiltona i ubrzo uspio ! Probao je u NIco..nije išlo..
Za to vrijeme Verstapen se sjajno borio s Vettelom.
Nova borba Nico – Lewis..Zar je to F1..? Nevjerojatno.
Kimi je malo podsjetio na velikog Gillesa Villeneuvea..izeletio i s potrganim prednjim krilom odjurio u boks.ali i kasnije u odustajanje…Prva polovica utrke za pet.
Na početku drugog dijela je safety car zgusnuo konkurenciju. Vettel je odmah skinuo oba Red Bulla. Nije bio Kvjatov dan. Verstapen ga je skinuo i Riccarda. Pred kraj jeudario jako u ogradu.matt-le-blanc-grandprix
17 krugova prije cilja vodeći Rosberg je promijenio gume. Nije slutilo na dobro..Dal će netko probati doći do kraja bez promjene ? S novim gumama, Rosberg je lako s Vettelom a Ham je ipak mijenjao. 12 krugova prije cilja pa se činilo da će Nico po pobjedu..
Najbolja utrka godine za McLaren. Jedno vrijeme: 5. Button, 6. Alonso !! No, na kraju ipak:6. Button, 11. Alonso kojeg je opet izdao motor Honde.
Kombinacija kiše i sjajne staze u Austinu donijela je sjajnu utrku i tako to uvijek biva. Čim se ljubitelji F1 zapitaju je li F1 dosadnija nego inače, stigne super utrka i…
Barem je jedno sigurno..sada glavonje moraju naći načina da zadrže Red Bull..(gd)

Related Posts