Aktualno Featured krađa Vijesti Zanimljivosti

Kako bi prikrio djelo, na vozilima montirao registarske oznake koje ne pripadaju tim vozilima čime nije spriječio zagrebačku policiju da ga otkrije i pronađe


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 25 kaznenih djela „Krađa“ i 19 kaznenih djela „Krivotvorenje isprava“.

Sumnja se da je tijekom ožujka i travnja 2022. godine, na području Maksimira, Dubrave i Dugog sela u čak osam navrata iz trgovina, u kojima je iskoristio zauzetost zaposlenika, otuđio ukupno 27 parfema dok je u dva navrata iz trgovina otuđio 15 majica.

Nadalje, sumnja se da je od ožujka pa do samog početka lipnja 2022. godine, nakon što bi prethodno onemogućio stvarno utvrđivanje vlasnika vozila kojima se koristio, odnosno na vozila kojima se dovezao do benzinske prethodno bi montirao registarske oznake koje ne pripadaju tim vozilima a koje je prethodno otuđio, misleći da će na taj način ostati neotkriven policijskim službenicima s područja Maksimira i Peščenice.

U počinjenju djela koristio se vozilima marke Peugeot, Mercedes, Smart, a najčešće vozilom Ford Focus. U 15 navrata sumnja se, dovezao se do benzinskih postaja, najčešće na području Peščenice i Maksimira te Dubrave i Velike Gorice, natočio gorivo u vozilo ili u kanistre koje bi imao sa sobom i to u količinama od 20 pa sve do skoro 200 litara goriva u jednom slučaju, te bi se potom odvezao sa benzinske postaje bez plaćanja.

Materijalna šteta prouzročena ovim djelima iznosi oko 47.410 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts