Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Kažnjeni vozači koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola


U petak 1. srpnja oko 17.35 sati 52-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se zapadnom kolničkom trakom Kustošijanske ulice u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila izgubio je nadzor nad vozilom i sletio van kolnika sa zapadne strane. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da je upravljao neregistriranim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,87 g/kg. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je presudom određena novčana kazna u iznosu od 9.900 kuna, a izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

U subotu, 2. srpnja oko 23 sata 32-godišnjak je za vrijeme dok je u krvi imao koncentraciju alkohola od 1.23 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se desnom prometnom trakom južnog kolnika autoceste A3 (dionica prometnog čvora Jankomir-prometni čvor Lučko) u smjeru jugoistoka. Dolaskom do 18. km + 400 metara nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je tom prilikom sletio s kolnika u smjeru jugoistoka. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je presudom određena novčana kazna u iznosu od 8.300 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

U nedjelju, 3. srpnja 2022. godine oko 1 sat 39-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka. Obavljenim nadzorom kod kućnog broja 11 utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 2.01 g/kg. Također, utvrđeno je da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Nakon uhićenja vozač je prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je presudom određena novčana kazna u iznosu od 6.300 kuna.

Istog dana oko 5.35 sati 52-godišnjakinja je za vrijeme dok je u krvi imala koncentraciju alkohola od 1.30 g/kg upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se istočnom kolničkom trakom Ulice Horvati u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do kućnog broja 24 Ulice Horvati nije se kretala sredinom obilježene prometne trake već je desnim kotačima prešla na meki teren uz istočni rub kolnika te naletjela na stup javne rasvjete. Vozačica je uhićena i prepraćena na nadležni Općinski prekršajni sud. Na sudu je proglašena krivom te joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 6.300 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts