Aktualno Featured Krađa katalizatora Vijesti Zanimljivosti

Kradu katalizatore, unosan posao! Kalifornijska policija uočila je nešto neobično na snimci krađe katalizator!!! Lopovi žele biti što neupadljiviji, ali ovi su iznimka od pravila (pogledajte što nose)


VIDEO: Kad se bavite “neuglednim” poslom, želite biti što neprimjetniji. Ovi kalifornijski kradljivci katalizatora nisu to učinili baš najbolje.

U nešto manje od dvije minute uspjeli su podići kombi i prerezati katalizator te ga odvesti s mjesta zločina. Broj krađa katalizatora vrtoglavo je porastao od početka pandemije novog koronavirusa.

Kalifornijska policija uočila je nešto neobično na snimci krađe katalizatora. Lopovi su za prijevozno sredstvo odabrali drečavo žuti Lamborghini s kojim su krenuli u krađu katalizatora.Navodno je u Torranceu u Los Angelesu na djelu grupa lopova koji vole malo pažnje. Na “posao” su došli žutim Lamborghini Urusom. Lopovi su izašli iz automobila oko 4 sata ujutro i iz parkiranog kombija ukrali katalizator. U nešto manje od dvije minute uspjeli su podići kombi i prerezati katalizator te ga odvesti s mjesta zločina.

Lokalna policijska uprava tako je pokrenula akciju pronalaženja neobičnih neprilika kojima novca očito ne nedostaje, a početna cijena Lamborghinija kreće se od 230 tisuća dolara naviše. Također je vjerojatno da se radi o ukradenom vozilu, pogotovo s obzirom na praksu lopova.

Porast krađa katalizatora

Policajci su u posljednje vrijeme primijetili da se izgrednici koriste i iznajmljivanjem skupih i brzih vozila koja im olakšavaju bijeg ljudima u plavom.

Kad bi ih uočila policija ili vlasnik kombija, trebalo bi im brzo vozilo da pobjegnu s mjesta krađe.

Lamborghini Urus bi bilo stvarno teško nadmašiti. Opremljen je 4,0-litrenim twin-turbo V8 motorom, snage 666 konjskih snaga (490 KW) i 850 Nm.

Broj krađa katalizatora vrtoglavo je porastao od početka pandemije novog koronavirusa.

Ako je 2018. godine u SAD-u prijavljeno 1.298 krađa, u 2019. taj je broj porastao na 3.389, a 2020. na 14.433. Prošle godine zabilježeno je 52.206 slučajeva.

Tekst: Nika Arsovski

Izvor: Startnews.hrSource link

Related Posts