Aktualno Elon Musk Featured Tesla dionice Vijesti Zanimljivosti

Musk prodao Tesline dionice u vrijednosti od 3,6 mlrd dolara


Direktor Tesle Elon Musk u srijedu je objavio da je prodao Tesline dionice u vrijednosti od 3,6 milijardi dolara, što je ukupnu vrijednost prodanih dionica te kompanije podiglo na gotovo 40 milijardi dolara.

To dodatno frustrira investitore budući da je vrijednost dionica kompanije potonula na najnižu razinu u zadnje dvije godine.

Dokumenti za podnošenje vrijednosnih papira (SEC) pokazali su da je od ponedjeljka do srijede prodao 22 milijuna dionica najvrjednijeg svjetskog proizvođača automobila.

Ta prodaja je drugi veliki dionički paket koji je Musk unovčio otkako je u listopadu kupio Twitter za 44 milijarde dolara. Nije jasno jesu li prodaje povezane s akvizicijom Twittera, no one svakako frustriraju investitore koji su uznemireni idejom da bi Musk mogao preusmjeriti svoj fokus i resurse s Tesle na Twitter.

Muskov udio od 13,4 posto u Tesli smanjio se u odnosu na onaj od pred godinu dana od oko 17 posto.

Dionicama Tesle, koje su pale gotovo tri posto u četvrtak, vrijednost se ove godine prepolovila.

Muskovo bogatstvo, uglavnom vezano za dionice Tesle, ove je godine palo te je prošlog tjedna nakratko izgubio titulu najbogatijega čovjeka na svijetu. Prema Forbesu, prestigao ga je šef Louis Vuittona Bernard Arnault.

Osim Tesle i Twittera, Musk posjeduje svemirsku kompaniju SpaceX i startup koji razvija sučelja za povezivanje ljudskog mozga s računalima Neuralink.

Tesla se trenutno bori s logističkim izazovima te je u listopadu priopćio kako očekuje da će propustiti ovogodišnji cilj isporuke vozila. Ipak je profitabilniji od konkurenata koji su se nosili s manjom zaradom od prodaje električnih automobila.

HINASource link

Related Posts