FORMULA 1 Vijesti

Kubica na “sve ili ništa”: Uskoro novi test s Renaultom koji će odlučiti o povratku u F1

Iz Renaulta je službeno potvrđeno da će Robert Kubica uskoro dobiti novu šansu za testiranje, koja će odlučiti o tome da li je spreman vratiti se u Formulu 1.

Kubica je prošloga mjeseca po prvi puta nakon šest godina vozio F1 bolid, na stazi u Valenciji odvezao je 115 krugova za upravljačem Lotus-Renaulta E20 iz 2012. obojenog u Renaultovu službenu ovogodišnju F1 liveriju.

Danas je iz Renaulta stigla službena potvrda da će Poljak odraditi drugi test na stazi Paul Ricard u Francuskoj, iako datum nije potvrđen, špekulira se da bi se to moglo dogoditi već idućeg tjedna.

“Prvi test u Valenciji je služio tome da Robert vrati svoj osjećaj vožnje bolida, a drugi test ćemo odraditi kako bi mogli procijeniti da li je sposoban za povratak u najviši nivo automobilizma.”

“Ovo je nova stvar za njegov privatni i profesionalni život te smo ponosni što ga podržavamo na način da ćemo mu ponuditi infrastrukturu na Paul Ricardu, stazi koja je pogodna za profesionalne i neprofesionalne vozače.”

“Postoji još puno stepenica koje mora prijeći, a on najbolje od svih zna da će samo njegove performanse odlučiti o tome da li će se jednog dana moći vratiti u ulozi profesionalnog vozača”, rekao je Cyril Abiteboul.

Robert Kubica je izvan Formule 1 od 2011., a nedugo je izjavio kako su njegove šanse za povratak u F1 80-90%.

Follow Me:

Related Posts