Jorge Lorenzo misli kako je Valentino Rossi imao puno kompliciraniji motocikl u svoje vrijeme s Ducatijem i misli kako bi se puno bolje osjećao na sadašnjem GP18.

Lorenzo je poput Rossija 2011. nakon odlaska iz Yamahe stigao u Ducati 2017. i nakon što se činilo kako će prolaziti kroz identične probleme s Desmosedicijem, Španjolac je nakon teške prošle i početka ove sezone okrenuo stvari i pobijedio u dvije uzastopne utrke, od kojih je jedna pobjeda s pole positiona, iako će u 2019. voziti za Repsol Hondu.

Rossi je svoju dvogodišnju avanturu s Ducatijem tada završio bez pobjede. Uspio je upisati jedno treće mjesto, ono u Francuskoj 2011. i dva druga mjesta, u Francuskoj i San Marinu 2012.

Na pitanje da li bi pobijedio na ovogodišnjem Ducatiju, Rossi odgovara: “Ne znam, to je teško pitanje. Mislim da to nitko ne može znati i nikada to nećemo saznati. To pitanje će ostati otvoreno.”

Međutim, Lorenzo tvrdi kako je Rossi bio u puno težoj situaciji u njegovo vrijeme s Ducatijem.

“Mislim da je Valentinov Ducati bio puno kompliciraniji, gledajući izvana vjerujem u to. Moj Ducati je puno kompletniji.

Na pitanje da li bi Rossi pobijedio na ovogodišnjem Ducatiju, Lorenzo odgovara: “Valentino je odličan vozač, zašto ne?”, zatim se nasmijao “Odličan vozač, ne – prvak.”

Lorenzovo iskazivanje poštovanja prema Rossiju posljednje je u nizu nedavnih razgovora i komentara o tome kako dvojac sada ima daleko bolji odnos nego u danima kada su bili timski kolege u Yamahi.

Upitan da li su postali prijatelji sada kad ne dijele Yamahinu garažu, Lorenzo odgovara: “Ne mislim da smo prijatelji, iako izvan staze provodimo vrijeme zajedno i volimo se zabavljati.”

“Teško je biti prijatelj sa suparnikom. Suparnici, dva snažna karaktera i dva vozača koji žele pobijediti.”

“Ali, znate, najvažnije je poštovanje, a ja imam veliko poštovanje prema Valentinu, nadam se da i on ima prema meni. Mi smo veliki prvaci, jedni od najboljih u povijesti.”

Rossi je također dao sličan komentar.

“Imali smo teških, ali dobrih trenutaka, uspona i padova, jedan ili dva malo jača sukoba.”

“Ali, teško je kada se borite za isti rezultat, a Jorge je jedan od najtežih i najjačih suparnika u mojoj karijeri. Bili smo dugo vremena u istoj momčadi i bilo je teško, ali najvažnije je poštovanje.”