Automoto Domaći sport HR Rally RALLY Vijesti

Mayr-Melnhof ponovno pobijedio u Kumrovcu

Niki Mayr-Melnhof i Thomas Zeiser osvojili su svoju drugu uzastopnu pobjedu na današnjem reliju u Kumrovcu, čime su postali druga najuspješnija posada u povijesti.

Nakon jučerašnja dva prologa u Tuheljskim Toplicama koji su pripali Krisztianu Hidegu i njegovom suvozaču Istvanu Kereku u Škodi Fabiji R5, današnjim relijem u Kumrovcu od početka do kraja vodstvo su držali Mayr-Melnhof i Zeiser u Ford Fiesti R5.

Austrijska posada osvojila je ukupnu pobjedu s vremenom od 31:37.7s, drugoplasirani bili su Mađari s hrvatskom licencom i aktualni prvaci Hrvatske u reliju Hideg i Kerek koji su kasnili 1:20.2s. Trećeplasirani su Hrvati Zoran Raštegorac i Damir Bruner u Mitsubishi Lanceru EVO IX sa zaostatkom od 2:28.1s.

Raštegorac, ili popularni Frik, inače je suvozač Villiamu Prodanu, dok je Damir Bruner bio suvozač Danielu Šaškinu.

Bivši trostruki pobjednik kumrovečkog relija, Janos Szilagyi završio je svoj nastup na petome mjestu, iza Matea Butorca, dvojac je dijelila samo jedna tisućinka.

Od ukupno 56 posada koliko ih se prijavilo za ovaj događaj, 40 ih je došlo u Kumrovec, tri su odustale, a jedna nije ni startala.

Idući je na redu Rally Opatija, koji je na rasporedu od 3. – 5. svibnja., istoga vikenda održat će se i brdska utrka 25. Nagrada Stubičkih Toplica.

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts