Aktualno Featured tvornica baterija Vijesti volkswagen Zanimljivosti

VW odgodio odluku o lokaciji tvornice u istočnoj Europi


Njemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) odgodio je odluku o lokaciji nove gigatvornice baterija za električne automobile u istočnoj Europi u uvjetima energetske krize i visoke inflacije.

U listopadu Škoda Auto, češki ogranak Volkswagena, objavio je da očekuje da će njegova matična tvrtka odluku o lokaciji donijeti do kraja godine, podsjeća Reuters.

“Volkswagen i njegova tvrtka za baterije PowerCo kontinuirano procjenjuju prikladne lokacije za iduću gigatvornicu u Europi”, stoji u izjavi VW-a poslanoj putem e-pošte.

“Do sada nisu donesene nikakve odluke, nastavljamo s procjenom”, poručio je.

Češka novinska agencija ČTK već je izvijestila da će odluka biti odgođena za nekoliko mjeseci. I Češka je, uz Mađarsku, Poljsku i Slovačku, među analiziranim lokacijama za tvornicu koja bi trebala početi proizvoditi baterije 2027. godine.

“Ne moramo žuriti, produljili smo rok za odluku zbog trenutne situacije. To zasada ne utječe na planirani početak gradnje ni na početak proizvodnje”, poručili su.

VW-ova nova tvornica baterijskih ćelija u istočnoj Europi bila bi četvrta od ukupno šest zacrtanih u Europi do kraja desetljeća.

HINASource link

Related Posts