Featured ford Ford Shelby GT500 GT500 mustang najskuplji Ford Mustang Povijest shelby Super Snake Vijesti Zanimljivosti

Najskuplji Ford Mustang u povijesti vrijedi 2,2 milijuna dolara


Ford Shelby GT500 Super Snake proizveden 1967. godine postao je najskuplji Ford Mustang u povijesti, jer je na dražbi postigao cijenu od 2,2 milijuna dolara.

Dražba se održala protekli vikend na Floridi, a podaci o novom vlasniku nisu poznati. Obzirom da je riječ o unikatu, stručnjake nije iznenadila visoka postignuta cijena.

Radi se o primjerku kojeg je legendaran Carroll Shelby stvorio kako bi promovirao novu liniju sportskih guma Thunderbolt. Stoga ovaj Ford Shelby GT500 Super Snake pod haubom donosi motor V8 posuđen iz Forda GT40, koji ispaljuje čak 520 KS, što je dovoljno za najveću brzinu od 274 km/h.

Carroll Shelby svojedobno je želio proizvesti ograničenu količinu takvog Ford Mustanga, ali se na kraju ispostavilo kako je Ford Shelby GT500 Super Snake troškovima proizvodnje dvostruko premašio standardni Ford Shelby GT500, a konačna cijena čak bi bila veća nego za Cobru 427.

Svi ljubitelji lika i djela legendarnog Carrolla Shelbyja mogu uživati u pogledu na novi Ford Shelby GT500 koji je najsnažniji i najbrži Ford Mustang u povijesti.

 Source link

Related Posts