Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Započeli radovi na izgradnji buzetske obilaznice


Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima u petak je nazočio početku radova izgradnje buzetske obilaznice, projektu ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna, koji bi trebao biti dovršen za devet mjeseci.

Ustvrdivši kako se radi o projektu kojeg su stanovnici Buzeta čekali dugi niz godina, Butković je kazao je kako izgadnja te obilaznice započinje danas, nakon što je izrađena sva projektna dokumentacija te izdane dozvole po raspisanom natječaju i odabiru izvođača.

“Radovi bi trebali biti gotovi za devet mjeseci, ukupna vrijednost radova iznosi oko 20 milijuna kuna i mislim da od iznimnog značaja to što su Hrvatske ceste, ne samo u Istri već u cijeloj Hrvatskoj, koncentrirane na projektima poput ovoga koji imaju za cilj rasterećenje samog središta grada gradnjom obilaznica i rješavanjem crnih točaka”, istaknuo je Butković zahvalivši se pritom svima koji su pripremali realizaciju ovog projekta.

Podsjetio je kako u Istri, Vlada i resorno ministarstvo rade na velikim infrastrukturnim projektima te kako je upravo izgradnja druge cijevi tunela Učka, koja ide jako dobro i planiranom dinamikom, najveći prometni infrastrukturni projekt u Hrvatskoj.

“Hrvatske ceste angažirane su i oko gradnje drugih cesta. Nedavno je završen projekt čvora Rogovići – Lindarski Križ, a u pripremi je i projekt Veli Vrh-Pula, vrijedan oko sto milijuna kuna. Hrvatske ceste ovdje su zaista prisutne u obnovi državnih cesta te u gradnji novih cesta, a suradnja s lokalnom samoupravom je jako bitna, jer su svi ti projekti zapravo zajednički – od rješavanja imovinsko-pravnih odnosa do prostorno planskih dokumentacija”, poručio je potpredsjednik Vlade Oleg Butković.

Butković čuo uglavnom pohvale na vladin paket mjera pomoći

Komentirajući ocjenu oporbe koja jesenski vladin paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena energenata i hrane vrijedan 21 milijardu kuna smatra zakašnjelim, Butković je naglasio kako nije čuo previše kritika već uglavnom pohvala, počevši od zagrebačkog gradonačelnika do Udruge hotelijera i Hrvatske obrtničke komore te, kako je rekao “čitavog niza objektivnih ljudi”.

“Mjere su dobro izbalansirane, sveobuhvatne i svi ih pozdravljaju, a kritike oporbe su mlake. Kad nekome kažeš da mjere nisu donesene na vrijeme, to je dobra kritika jer očito oporba nema ozbiljnih argumenata. To je legitimna stvar oporbe. Mjere su jako dobre i mislim da će građani i poduzetnici i svi oni kojima su one namijenjene biti jako zadovoljni”, poručio je Butković.

Govoreći o električnoj energiji, ocijenio je da su mjere prave i snažne te kako će teret tih mjera najviše podnijeti HEP.

“Ta državna tvrtka će uz pomoć države to izdržati a nadamo se da će se situacija kroz šest mjeseci smiriti. Pratit ćemo situaciju te ako se ona ne poboljša, ponovno ćemo donositi odgovarajuće mjere”, zaključio je Butković.

HINASource link

Related Posts