Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Nakon niza prometnih prekršaja vozač kažnjen s 10 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima te 3310 eura kazne


U nedjelju, 8. siječnja oko 12.45 sati, 24-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Gornjostupničkom ulicom u smjeru juga. Obavljenim nadzorom kod kućnog broja 18 utvrđeno je da je upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom na motorni pogon odnosno bez položenog vozačkog ispita. Također, utvrđeno je da vozilo kojim je upravljao nije registrirano, a kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1630 eura.

U utorak, 10. siječnja oko 15.10 sati, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Brezovičke ceste u smjeru sjevera. Kontrolom vozila i vozačka kod kućnog broja 119, utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita B kategorije. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija od 0,88 g/kg alkohola u organizmu. Također, prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas na način na koji je to odredio proizvođač. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1840 eura.

Istoga dana, oko 23.15 sati, 45-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Selskom cestom u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Knežija nije se zaustavio na znak crvenog svjetla već je nastavio kretanje kroz raskrižje kojom prilikom je skrenuo u lijevo, u Ulicu Knežija bez smanjenja brzine kretanja vozila te nastavio vožnju tom ulicom u smjeru istoka, a potom Ulicom Rudolfa Bićanića. Dolaskom do Ulice Josipa Roglića skrenuo je u lijevo, prošao pored prometnog znaka „Zabrana prometa u jednom smjeru“ te nastavio kretanje u smjeru istoka u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru na cesti s kolnikom za promet vozila samo u jednom smjeru. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Tina Ujevića zaustavio ga je policijski službenik. Nakon što mu je utvrđen identitet, krenuo se vozilom udaljavati s mjesta događaja kolnikom Ulice Tina Ujevića u smjeru sjevera, a zatim Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka. Policijski službenik krenuo je za njime vozilom uz svjetlosne i zvučne signale na službenom vozilu, no on se nije zaustavio. Na isti način postupio je i na Zagrebačkoj aveniji, odnosno oglušio se na svjetlosne i zvučne signale te nastavio vožnju kolnikom Zagrebačke avenije, a potom nastavio kretanje Slavonskom avenijom u smjeru istoka. Na kolniku Slavonske avenije je zaustavljen, nakon čega je prilikom postupanja vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Na naredbe policijskih službenika da prestane s takvim postupanjem on se oglušio te je uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije policije. Naknadno, ponuđeno mu alkotestiranje je odbio. Nakon uhićenja, prepraćen je na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3310 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 10 mjeseci.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts