Aktualno Featured sudar Vijesti Zanimljivosti

Nema šanse da bih prije 10 godina preživio ovaj sudar


Izjavio je to umirovljeni predsjednik američkog instituta za cestovnu sigurnost, koji je u kolovozu 2021. preživio težak sudar.

Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) relevantna je institucija za procjene cestovne sigurnosti u SAD-u, a njen bivši predsjednik preživio je tešku prometnu nesreću zahvaljujući golemom napretku pasivne sigurnosti u suvremenim automobilima.

Naime, u kolovozu 2021. godine vozio je autocestom I95 u Georgiji u SAD-u kad se ispred njegovog BMW-a 540i pojavio BMW Serije 2. Vozačica BMW-a 228i se kretala pogrešnim smjerom po autocesti pa je frontalan sudar bio neizbježan.

Adrian Lund, koji je s čela IIHS-a u mirovinu otišao 2017., procjenjuje da se u trenutku sudara kretao brzinom od oko 105 km/h, dok se 29-godišnja vozačica BMW-om 228i kretala brzinom od oko 80 km/h. Udarac je bio stravičan, a vozačica nije bila vezana sigurnosnim pojasom, je u prometnoj nesreći poginula. Lund je siguran da bi se isto dogodilo i njemu da je bio u automobilu konstruiranom po standardima koji su bili na snazi prije 10 godina.

Njegovo detaljno objašnjenje o važnosti pasivne sigurnosti pogledajte u videu.

Previous articleČitatelji časopisa Auto Bild odabrali su Daciju

Od malih nogu zaražen oktanima pa već krajem 80-ih bjesomučno guta sve automobilske tiskovine. Kao dipl.ing. strojarstva čitatelju približava mehaniku automobila. Osnivač i glavni urednik portala Autopress.hrSource link

Related Posts